Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Αλληλεγγύη Στους Εργαζόμενους Της Ινδίας Για Την Απεργία Τους Στις 26 Νοεμβρίου

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ινδίας  για την απεργία τους στις 26 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα που σε όλο το κόσμο, η εργατική τάξη χτυπιέται από την πανδημία λόγω ελλείψεων στον τομέα της δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην Ινδία βρίσκουν ευκαιρία να  προωθήσουν περαιτέρω  τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά ζωτικούς κλάδους όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές.

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ινδίας για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, καμία οικογένεια χωρίς φαγητό είναι αναγκαίος και μονόδρομος. Τα συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ στην Ινδία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, που στην προηγούμενη Γενική Απεργία η συμμετοχή ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια απεργών.

Στις 26 Νοέμβρη και στην Ελλάδα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε απεργία για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει σε όλον τον κόσμο ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία και τη ζωή του λαού και να μην πληρώσουμε ξανά την νέα κρίση του καπιταλισμού.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του για την απεργία στις 26 Νοεμβρίου στη Ινδία.

Share.

Comments are closed.