Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών και ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων από την Κυβέρνηση της Γαλλίας, που καλεί σε απολογία τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενέργειας Sébastien Menesplier για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν τα συνδικάτα τους προηγούμενους μήνες ενάντια στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Μακρόν.

Ο μεγάλος πολύμηνος αγώνας των εργατών της Γαλλίας κατάφερε, με τις τεράστιες κινητοποιήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων, να αναδείξει ότι ο γαλλικός λαός απέρριψε τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης της Γαλλίας. Σημαντικό ρόλο στις κινητοποιήσεις και την επιτυχία τους έπαιξε η πρωτοβουλία και η πολυμορφία δράσεων που αποφάσιζαν και υλοποιούσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες σε όλη την χώρα και τους χώρους δουλειάς.

Μπροστά στην μαζική-λαϊκή δράση και κινητοποίηση η Κυβέρνηση της Γαλλίας απάντησε με συκοφαντίες, αυταρχισμό, διώξεις και καταστολή στοχεύοντας συνδικάτα και συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις.

Σήμερα η Κυβέρνηση της Γαλλίας, θέλοντας να προετοιμάσει την συνέχιση της επίθεσης, προχωρά σε κλιμάκωση της καταστολής με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργατών, με δίωξη συνδικαλιστών στελεχών. Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η «Δημοκρατία» και οι «Ελευθερίες» του λαού και των εργατών, φτάνουν μόνο μέχρι εκεί που ξεκινούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ οι Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, ανεξαρτήτως απόχρωσης, θα προωθήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών με κάθε μέσο και τρόπο, κλιμακώνοντας την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Γαλλίας. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός θα συντριβούν ξανά πάνω στο τείχος της μαζικής, διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Γαλλίας και των δίκαιων αγώνων τους!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών!

Περισσότερα

ΟΛΟΙ στις 18.00 έξω από τη Βουλή – Κάτω τα ξερά σας από τη ΛΑΡΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! Συνεχίζουμε ακόμα...

Κινητοποίηση σωματείων της ΛΑΡΚΟ σε Ευελπίδων και υπ.Οικονομικών(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...