Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Φινλανδίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Φινλανδίας ενάντια στον αυταρχικό νόμο της Κυβέρνησης Μαρίν ενάντια στο δικαίωμα στην Απεργία.

Την Δευτέρα, 19 Σεπτέμβρη το φινλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία στους υγειονομικούς κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «νόμος για την ασφάλεια των ασθενών».

Η δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών, που έχουν σχηματίσει συνασπισμό με την «Αριστερή Συμμαχία», το Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα, την Πράσινη Λίγκα και το Κόμμα του Κέντρου, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των υγειονομικών υπηρεσιών έχουν οδηγήσει σε τεράστια υποβάθμιση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Με αυτό το νόμο επιδιώκουν από την μια μεταφέρουν τις συνέπειες της πολιτικής τους στους υγειονομικούς εργαζόμενους, από την άλλη επιδιώκουν να επιβάλλουν νόμιμη, καταναγκαστική εργασία και να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, χωρίς δικαίωμα να οργανώνονται, να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν.

Εργοδότες, Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, τρέχουν να προλάβουν την έκρηξη οργής και αγανάκτησης των λαών. Και επειδή οι αυταπάτες περί «κοινωνικού κράτους», «βιώσιμης ανάπτυξης», «ανταγωνιστικότητας και ευημερίας» γκρεμίζονται πάνω στην επέλαση της ακρίβειας και των αιματοβαμμένων κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, επιστρατεύουν το μαστίγιο, την τρομοκρατία και τον φόβο.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι έχουν τα όπλα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής και ανυπότακτης διεκδίκησης.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων της Φινλανδίας για την κατάργηση του αντιδραστικού, αντιαπεργιακού νόμου της Κυβέρνησης Μαρίν.

Περισσότερα

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...

H μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

H μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών με τα ποτάμια εργαζομένων και νεολαίας να κατακλύζουν...

Όλοι στην Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Τα κέρδη τους ή οι ζώες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ...