Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Αργεντινής στην Γενική Απεργία στις 24 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τον λαό της Αργεντινής ενόψει της Γενικής Απεργίας της 24 Γενάρη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης Μιλέι.

Η βαρβαρότητα της σημερινής Κυβέρνησης της Αργεντινής έρχεται να πατήσει στην απογοήτευση και ηττοπάθεια που δημιούργησαν οι προηγούμενες αντεργατικές κυβερνήσεις. Οι οποίες, αφού καλλιέργησαν αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση, συνέχισαν την πολιτική στήριξης των μονοπωλίων σε βάρος του λαού, λειτουργώντας ως «πλυντήριο» για αντιδραστικές δυνάμεις, όπως του Μιλέι. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως απόχρωσης, ή ταμπέλας, η μία Κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας το ίδιο αντιλαϊκό έργο, υπηρετώντας πιστά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε όλες τις χώρες βασικό κομμάτι της αντεργατικής επίθεσης είναι η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, στο δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και στην Απεργία. Αυτό το δρόμο ακολουθεί και η Κυβέρνηση Μιλέι που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις, να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς οι εργαζόμενοι της Αργεντινής στις 24 Γενάρη θα πλημμυρίσουν τους δρόμους όλης της χώρας παραλύοντας τις βιομηχανίες, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που παράγει και χωρίς αυτήν δεν κινείται τίποτα! Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο των επιχειρηματικών ομίλων και δεν θα δεχτεί να πληρώνει για ζουν οι λίγοι στην πολυτέλεια και οι πολλοί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση!

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας που ταυτόχρονα προετοιμάζουμε νέα μεγάλη απεργία στην χώρα μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και του λαού της Αργεντινής!

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας Αγώνας!

Μέχρι τη Νίκη Για Πάντα!

Περισσότερα

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 16.00 στη doValue

 Δυναμώνουμε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ...

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...