Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα της Γαλλίας για την κινητοποίηση στις 27 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας για την πανεθνική κινητοποίηση που ετοιμάζουν στο Παρίσι στις 27 Απρίλη.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα, στις οποίες πρωτοστατούν τα αγωνιστικά συνδικάτα, ενάντια στην πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου επιβεβαιώνουν ότι σε όλη την Ευρώπη, εφαρμόζεται η ίδια πολιτική ενάντια στους εργάτες. Μια πολιτική που περιλαμβάνει χτύπημα των μισθών και της Κοινωνικής Ασφάλισης, υψηλή φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις, προνόμια για το κεφάλαιο και ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τώρα είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από “κοινωνικούς διαλόγους” που δήθεν θα βελτιώσουν αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα. Μόνο με την οργανωμένη πάλη τους ενάντια σε όλα αυτά μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιωμάτά τους και να παλέψουν για τις δικές τους ανάγκες. 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...