Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα της Γαλλίας για την κινητοποίηση στις 27 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας για την πανεθνική κινητοποίηση που ετοιμάζουν στο Παρίσι στις 27 Απρίλη.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα, στις οποίες πρωτοστατούν τα αγωνιστικά συνδικάτα, ενάντια στην πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου επιβεβαιώνουν ότι σε όλη την Ευρώπη, εφαρμόζεται η ίδια πολιτική ενάντια στους εργάτες. Μια πολιτική που περιλαμβάνει χτύπημα των μισθών και της Κοινωνικής Ασφάλισης, υψηλή φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις, προνόμια για το κεφάλαιο και ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τώρα είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από “κοινωνικούς διαλόγους” που δήθεν θα βελτιώσουν αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα. Μόνο με την οργανωμένη πάλη τους ενάντια σε όλα αυτά μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιωμάτά τους και να παλέψουν για τις δικές τους ανάγκες. 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...

Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της...