Αλληλεγγύη στους Εργάτες του Προαστιακού της Στοκχόλμης

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ από την Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες του Προαστιακού της Στοκχόλμης στην Σουηδία, που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού που χρησιμοποιεί τα τρένα του προαστιακού.

Την Δευτέρα 17 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον προαστιακό της Στοκχόλμης ξεκίνησαν απεργία ενάντια στους σχεδιασμούς εργοδοσίας-τοπικών αρχών, για περικοπή προσωπικού από τον Προαστιακό αλλά και αντικατάστασης εργαζομένων με εκπαίδευση και πείρα, από ανεκπαίδευτους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στον αγώνα των εργατών για δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια στις μεταφορές για τους εργαζόμενους και τον λαό, οι αρχές της Σουηδίας απάντησαν με τρομοκρατία, απειλές και εξοντωτικά πρόστιμα. Ταυτόχρονα την αντεργατική επίθεση στηρίζουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστών οργανώσεων της Σουηδίας που υπερασπίζονται την «εργασιακή ειρήνη», την στιγμή που τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι του Προαστιακού της Στοκχόλμης, στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων και της επιβολής ελαστικών σχέσεων εργασίας καθώς πρόσφατα θρηνήσαμε δεκάδες θύματα στα τρένα, λόγω των πολιτικών που μετράνε την ασφάλεια σαν κόστος. Για αυτό  ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί δεν μπορούν οι ζωές μας να ζυγίζονται στην λογική του κέρδους και του κόστους.

Απέναντι στην επίθεση Εργοδοτών-ΕΕ-Κυβερνήσεων οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη της συλλογικής, οργανωμένης δράσης, της αλληλεγγύης και στήριξης της εργατικής τάξης.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και την απεργία των εργατών του Προαστιακού της Στοκχόλμης.

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...