Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Αλληλεγγύη στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων των ΗΠΑ

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις ΗΠΑ που βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς σε πολλούς  κλάδους.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως John Deeree, Kellogs, Nabisco, οι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά ακόμη και οι ήρωες ενάντια στην πανδημία υγειονομικοί  βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια σε ένα σύστημα που αξιοποίησε την περίοδο της πανδημίας για να αυξήσει τα κέρδη του ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και στις ΗΠΑ μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά η εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργαζομένων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους συνεχίζεται και οξύνεται μαζί με τον αυταρχισμό, την καταστολή, την επίθεση στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα, που μεγαλώνει η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων, με πολλούς κλάδους να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Με μεγάλες απεργίες των εργαζομένων ντελίβερι, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, ενώ προετοιμάζονται απεργίες των οικοδόμων, πανεργατικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις και νέες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις με τις οποίες οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι, η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων που διογκώνεται και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα και σε πολλές ακόμη χώρες είναι απόδειξη των αδιεξόδων ενός συστήματος που παράγουν οι πολλοί αλλά κερδίζουν οι λίγοι. Για τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, του ρατσισμού και των πολέμων.

Έχουμε την δύναμη της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, του συλλογικού, ταξικού αγώνα. Οι αγώνες σας δίνουν δύναμη και σε εμάς. Είμαστε στο πλευρό σας!

Share.

Comments are closed.