Αλληλεγγύη στους ανθρακωρύχους των SOMA και ERMENEK της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρακωρύχους της εταιρείας UYAR που διεκδικούν εδώ και χρόνια τις αποζημιώσεις τους.

Πριν λίγα χρόνια στα μαύρα ορυχεία της πόλης Σόμα, το 2013 δολοφονήθηκαν 301 ανθρακωρύχοι. Ενώ στην πόλη Ερμενεκ, επίσης έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα το 2014 με 18 νεκρούς. Οι εκατοντάδες ανθρακωρύχοι στις δυο πόλεις, που επιβίωσαν από τα ορυχεία του θανάτου, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπο με την πείνα και την εξαθλίωση, αφού η εταιρεία δεν τους πλήρωσε τις αποζημιώσεις τους. Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Bagimsiz Maden, μέλους της ΠΣΟ στην Τουρκία, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία προς την Άγκυρα για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους. Η πορεία των ανθρακωρύχων, που βρίσκονται στον δρόμο μαζί με τις οικογένειες τους, γυναίκες και μικρά παιδιά, δέχτηκε χθες, 12 Οκτώβρη βίαιη επίθεση της αστυνομίας. (Δείτε βίντεο εδώ: https://youtu.be/–ev3MxQYLE ).

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των ανθρακωρύχων των Σόμα και Ερμενέκ και καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Συνάδελφοι στην μεγάλη πορεία σας προς την Άγκυρα, θα βαδίζουμε στο πλευρό σας!

Μέχρι την Νίκη!

Περισσότερα

Καταγγελία για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία στην TASTY FOODS – Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε «παράνομη» την απεργία που...

Κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας για την 8η Μάρτη ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μαζί με τα σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, προχώρησαν χθες σε...

Στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους

Οι εφοπλιστές θησαυρίζουν από τον πόλεμο και απαιτούν από τους ναυτεργάτες να υπογράφουν τη...