Αλληλεγγύη στους ανθρακωρύχους των SOMA και ERMENEK της Τουρκίας

0
image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες ανθρακωρύχους της εταιρείας UYAR που διεκδικούν εδώ και χρόνια τις αποζημιώσεις τους.

Πριν λίγα χρόνια στα μαύρα ορυχεία της πόλης Σόμα, το 2013 δολοφονήθηκαν 301 ανθρακωρύχοι. Ενώ στην πόλη Ερμενεκ, επίσης έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα το 2014 με 18 νεκρούς. Οι εκατοντάδες ανθρακωρύχοι στις δυο πόλεις, που επιβίωσαν από τα ορυχεία του θανάτου, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπο με την πείνα και την εξαθλίωση, αφού η εταιρεία δεν τους πλήρωσε τις αποζημιώσεις τους. Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Bagimsiz Maden, μέλους της ΠΣΟ στην Τουρκία, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία προς την Άγκυρα για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους. Η πορεία των ανθρακωρύχων, που βρίσκονται στον δρόμο μαζί με τις οικογένειες τους, γυναίκες και μικρά παιδιά, δέχτηκε χθες, 12 Οκτώβρη βίαιη επίθεση της αστυνομίας. (Δείτε βίντεο εδώ: https://youtu.be/–ev3MxQYLE ).

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των ανθρακωρύχων των Σόμα και Ερμενέκ και καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Συνάδελφοι στην μεγάλη πορεία σας προς την Άγκυρα, θα βαδίζουμε στο πλευρό σας!

Μέχρι την Νίκη!

Share.

Comments are closed.