Αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

image_pdfimage_print

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας βρίσκονται εδώ και μήνες σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις παλεύοντας για το δικαίωμα στη δουλειά, για να μην περάσουν οι 26 απολύσεις .

         Οι 26 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που εργάζονται πάνω από 3 χρόνια στην επιχείρηση καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες, σήμερα  με τις απολύσεις ανοίγεται ουσιαστικά ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Στη λογική της ανακύκλωσης και του τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων, πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας οι 26 εργαζόμενοι.

         Τί και αν άλλαξε η κυβέρνηση, τι και αν άλλαξε η δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα “άλλαξε μόνο ο μανωλιός”. Μαζί Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν απορρίψει την πρότασηεκατό και πλέον Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημόσιου τομέα που ζητούσαν την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων. Σ αυτό το δρόμο η Ν.Δ. με την αποδοχή και της πλειοψηφίας  των Δημάρχων νομοθέτησε άρον άρον και την κατάργηση της διάταξης περί μη εξαντλήσεως των ένδικων μέσων από τις δημοτικές αρχές προκειμένου να κλείσουν και την όποια πιθανότητα είχαν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν δικαστικά την παραμονή στην εργασία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, δεν αποδέχονται αυτήν την κατάσταση. Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη που έχει ήδη  εκφραστεί απ δεκάδες  σωματεία μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου και των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα τους. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την εργατική τους αλληλεγγύη.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Comments are closed.