Αλληλεγγύη στον Λαό της Κούβας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στέκονται στο πλευρό του λαού της Κούβας, απέναντι σε μία ακόμα πρόκληση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κατάσταση της Κούβας είναι πολύ δύσκολη. Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε 243 νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος της Κούβας, που προστέθηκαν στον αποκλεισμό, ενώ λίγο πριν παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας του στη νέα κυβέρνηση, ο Τραμπ συμπεριέλαβε την Κούβα στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις χώρες που στηρίζουν δήθεν την τρομοκρατία. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Σε αυτό το πλαίσιο, επιβλήθηκαν κυρώσεις και δέχτηκαν πιέσεις πάνω από 92 Τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που είχαν συναλλαγές με την Κούβα.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς. Οι κατακτήσεις του Κουβανικού Λαού αποδεικνύουν τις δυνατότητες μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, που η επιστήμη  και η τεχνολογία τίθενται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η Κούβα πρωταγωνιστεί στην αλληλεγγύη σε άλλους λαούς που έχουν ανάγκη. Η ένταξη της Κούβας σε αυτή τη λίστα με «τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» βάζει μεγάλα εμπόδια στις εμπορικές και οικονομικές της σχέσεις, αφού όποιος συνεργάζεται με την Κούβα κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ εμποδίζει την Κούβα να προμηθευτεί Ενέργεια, τρόφιμα, ακόμα και τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη ο λαός της.

Τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ  που για χρόνια ολόκληρα αιματοκυλούν του λαούς, βομβαρδίζουν χώρες. Θυμίζουμε τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ που χτυπάει τη Γάζα, γεμίζει τους τάφους από χιλιάδες άψυχα κορμιά Παλαιστίνιων γυναικών, παιδιών.

Απαιτούμε:

Την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας.

Την άμεση διαγραφή της από την λίστα « κρατών χορηγών της τρομοκρατίας»

Το ΠΑΜΕ, τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν, να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τον λαό και τα συνδικάτα της Κούβας.

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...