Αλληλεγγύη στον Cliff Smith, Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων του Λος Άντζελες των ΗΠΑ

0

Στεκόμαστε στο πλευρό του Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστή Cliff Smith

Το ΠΑΜΕ δημοσιεύει επιστολή αλληλεγγύης που έστειλε στο Συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστή Cliff Smith ενάντια στις επιθέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονται από την Αμερικάνικη Συνομοσπονδία AFL-CIO, μέλος της ITUC, βρώμικο όργανο του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των συνδικάτων. Η απαράδεκτη απαγόρευση στο Συνδικάτο να δρα και να αγωνίζεται σύμφωνα με τις δημοκρατικές και συλλογικές αποφάσεις των μελών του είναι καταδικαστέα και στόχο έχει να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και δράσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ. Τελευταίο περιστατικό είναι έγγραφο της ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Κατασκευές των ΗΠΑ προς τον Cliff Smith που του απαγορεύει την διεθνιστική δράση και απαιτεί να αποχωρήσει από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στην οποία είναι μέλος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου μαζικά να καταδικάσουν τις απαράδεκτες επιθέσεις και απαγορεύσεις της ITUC εναντίον της δράσης των αγωνιστών συνδικαλιστών στις ΗΠΑ.

Μαζικά να εκφραστεί αλληλεγγύη στο συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστή Cliff Smith

 

Μήνυμα του ΠΑΜΕ στο συνδικάτο

Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στο συνδικάτο Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ και στον συνδικαλιστική Cliff Smith που δέχονται απειλές και εκβιασμούς γιατί πρωτοστατούν στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης της περιοχής τους.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές United Union of Roofers, Waterproofers and Allied Workers εκ μέρους και της Συνομοσπονδίας των ΗΠΑ, AFL-CIO, με απαράδεκτο τρόπο επιτίθενται στον συνδικαλιστή Cliff Smith και το συνδικάτο του και απαιτούν να σταματήσει την αγωνιστική του δραστηριότητα, την δράση και τις πρωτοβουλίες του για τα δικαιώματα των εργαζομένων όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος ή φύλου.

Επιπλέον μας έγιναν γνωστές δυσφημιστικές επιθέσεις και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον προσωπικά του  Cliff Smith για χρήση πόρων του σωματείου για συμμετοχή του σε διεθνείς συναντήσεις συνδικάτων και εργαζομένων όπως το πρόσφατο συνέδριο της ΠΣΟ στην Ιταλία. Αυτές οι επιθέσεις είναι συνέχεια μιας σειράς εμποδίων και περιορισμών στην δράση του συνδικάτου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όλα τα μέλη του συνδικάτου Roofers Local 36, ότι ο Cliff Smith συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο της ΠΣΟ πληρώνοντας τα εισιτήρια και τα έξοδα του από την ίδια του την τσέπη. Όπως το ίδιο έκαναν και πολλά ακόμη συνδικάτα και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο που δεν είναι καριερίστες συνδικαλιστές, με μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων ή εξαγορασμένοι μηχανισμοί στην υπηρεσία των εργοδοτών.

Συνδικάτα που αγωνίζονται συναντήθηκαν γιατί αγωνιούν για την ζωή και την κατάσταση των εργαζομένων, συζήτησαν και αποφάσισαν δημοκρατικά για σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. Αντίστοιχες δράσεις γίνονται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους και συνδικάτα σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε την τιμή να γνωρίζουμε την αγωνιστική δράση του συνδικάτου Roofers Local 36 και του Cliff Smith για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην περιοχή του. Γνωρίζουμε για την δράση τους για την προστασία τόσο των μελών του συνδικάτου, όσο και για την στήριξη κάθε εργαζόμενου και κάθε αδύναμου στην κοινότητα του, στην πόλη, την πολιτεία, σε ολόκληρες τις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου του, μεταναστών που δέχονται την πιο άγρια εκμετάλλευση.

Με πίστη υπηρετεί τις αξίες του εργατικού κινήματος, της αλληλεγγύης, του αγώνα και της διεκδίκησης, ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Είναι παράδειγμα για εμάς οι αγώνες και οι θέσεις του ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες αφροαμερικάνων από την αστυνομία στις ΗΠΑ, η δράση του ενάντια στον πόλεμο, για ειρήνη των λαών, για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δράση για την οποία έχει συλληφθεί, διωχθεί, δέχεται λασπολογίες και συκοφάντηση αλλά παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγώνων στην πόλη και την χώρα του.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα που αγωνίζονται συζητούν συλλογικά, δημοκρατικά, αποφασίζουν και δρουν για τα δικαιώματα τους. Ανταλλάσσουν πείρα, συντονίζουν τον αγώνα τους με άλλα συνδικάτα, εκφράζουν και δέχονται αλληλεγγύη. Βασική πλευρά της δράσης όλων των συνδικάτων είναι η επικοινωνία, η συνάντηση και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών με εργαζόμενους και συνδικάτα άλλων χωρών για την ενδυνάμωση της δράσης τους απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Cliff Smithμετέφερε την φωνή του συνδικάτου του, τον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ ενάντια στον ρατσισμό, μιλώντας σε χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην Βουλή, στην Αθήνα καταγγέλλοντας την ρατσιστική βία. Αυτή είναι μια κίνηση, μια δράση, που βοηθά στον κοινό αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου.

Ταυτόχρονα η κριτική, η αντιπαράθεση ιδεών και αντιλήψεων, πολιτικών πιστεύω και θέσεων είναι μέρος της συλλογικής, δημοκρατικής, ανοιχτής λειτουργίας των συνδικάτων. Αυτά είναι το οξυγόνο που κρατά ζωντανά τα συνδικάτα και δεν τα μετατρέπει σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς στην υπηρεσία των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί, η λάσπη και οι συκοφαντίες εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών στόχο έχουν το χτύπημα των εργαζομένων, την απονέκρωση των συνδικάτων και την μετατροπή τους σε κλειστές λέσχες για λίγους και εκλεκτούς και όχι μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης.

Τέτοιες «λέσχες», χωρίς δημοκρατία, χωρίς σεβασμό στην άλλη άποψη μπορούν εύκολα να βάλουν επιπλέον περιορισμούς. Αν σήμερα απαιτούν τον αποκλεισμό όσων δεν συμφωνούν με αυτούς που έχουν την εξουσία, αύριο μπορούν να ζητάνε τον αποκλεισμό όσων δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, ή δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Τέτοιες πρακτικές που συνέβαιναν στο παρελθόν πάντοτε διέσπαγαν τους εργαζόμενους και στήριζαν την εκμετάλλευση των πλέον αδυνάτων, των μεταναστών, των μειονοτήτων.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πιστό στις αρχές της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης των εργαζομένων όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, χρώματος ή φύλου, συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, συναντιέται και συνεργάζεται με συνδικάτα και συνδικαλιστές διαφόρων χωρών, παρά τις διαφορές ή και διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Ακολουθούμε τον δρόμο για κοινή δράση των εργαζομένων απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, το σύστημα που γεννά, φτώχεια, ανεργία, ρατσισμό, πολέμους.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Roofers Local 36 του Λος Άντζελες των ΗΠΑ, στα αδέλφια μας-μέλη του και στον συνδικαλιστή Cliff Smith.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.