Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων των STARBUCKS στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία που ξεκίνησε σε 100 καταστήματα της πολυεθνικής  STARBUCKS στις ΗΠΑ όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και να σταματήσουν οι επιθέσεις της πολυεθνικής εναντίον της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι των STARBUCKS, στην πλειοψηφία τους νέοι, γυναίκες και μετανάστες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αντιμετωπίζουν τεράστια εκμετάλλευση, άθλιες εργοδοτικές συμπεριφορές, και τρομοκρατία φτάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι για το φαγητό και τους καφέδες που σερβίρουν στους πελάτες. Με τέτοιες εργασιακές συνθήκες και ξεζούμισμα των εργαζομένων, αξιοποιώντας τους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, χτίζονται αυτοκρατορίες σαν τα STARBUCKS.

Όμως οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες απέδειξαν ότι με συλλογική οργάνωση και δράση, με την δύναμη της αλληλεγγύης μπορούν να γονατίσουν και τον πιο δυνατό αντίπαλο.

Στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των STARBUCKS βρίσκονται στο πλευρό τους και οι δυνάμεις της ΠΣΟ στις ΗΠΑ. Και από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ τους εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του.

ΦΩΤΟ  https://flic.kr/s/aHBqjAfG86

 

Περισσότερα

Ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...

30 Νοέμβρη στις 8.30πμ κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΌ        Άλλη μια οικογένεια είναι  εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων και...

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην παιδική γιορτή που οργανώθηκε από τις “Αγριόχηνες”

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην όμορφη παιδική γιορτή που οργανώθηκε από την εκπομπή του...