Τρίτη, 11 Αυγούστου

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΜΑΖΟΝ στην Γαλλία

image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Amazon  της Γαλλίας που προχώρησαν σε απεργία ενάντια στην απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Τα αιτήματα τους είναι απόλυτα δίκαια και οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να θυσιάζουν την υγεία τους για τα κέρδη των εργοδοτών

Αγαπητοί συνάδελφοι, στην Ελλάδα, επίσης, πολλοί εργοδότες πιέζουν τους εργαζόμενους να εργαστούν εν μέσω της πανδημίας χωρίς να λαμβάνουν ούτε στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Για αυτό συνδικάτα προχώρησαν και στην Ελλάδα σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των εργαζόμενων.

Στα αιτήματα τους τα συνδικάτα απαιτούν τόσο την άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας που έχει αναλάβει όλο το βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων που συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω πανδημίας.

Οι μάσκες που πρέπει να φοράμε για την προστασία από την πανδημία δεν πρέπει να φιμώσουν τη φωνή των εργαζόμενων.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΑΜΑΖΟΝ στην Γαλλία. Είμαστε στο πλευρό σας. 

Comments are closed.