Αλληλεγγύη στο λαό του Καζακστάν

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό του Καζακστάν που κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή αγωνίζεται ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα.

Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας για τα κέρδη των λίγων, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς, που βλέπουν το κόστος ζωής να αυξάνεται καθημερινά με τραγικές συνέπειες.

Στην Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο φτωχών ανθρώπων να πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με απαρχαιωμένα μέσα καθώς το αυξημένο κόστος πετρελαίου και φυσικού αερίου τα κάνει απρόσιτα στα φτωχότερα στρώματα.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους δεν είναι «τρομοκράτες». Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών εργαζομένων είναι η απάντηση των Κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν την διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό του Καζακστάν και στο δίκαιο αγώνα του για καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα

00:00:56

Συλλαλητήριο 6 Οκτωβρίου,19:30 στο Σύνταγμα – Ανεπιθύμητος ο υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ(SPOT)

Ο υπυργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρούμπιο, είναι ανεπιθύμητος! Όλοι την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 19:30,...

Συλλυπητήρια και αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους ανθρακωρύχους της Σόμα στην Τουρκία

Αδέλφια, Με βαθιά θλίψη και οργή μάθαμε για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στα ορυχεία της...

Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Αλεξανδρούπολη

Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και...