Αλληλεγγύη στο Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Γαλλίας (Fédération CGT Commerce et Services), συνάδελφο Αμάρ Λαγκά και τους εργαζόμενους της Γαλλίας που διώκονται γιατί αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην δουλειά και στην ζωή.

Ο συνάδελφος Λαγκά, κλήθηκε σε απολογία από την Γαλλική Αστυνομία για την πανεθνική κινητοποίηση που οργάνωσε η Ομοσπονδία CGT Commerce με τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων CONFORAMA στις 11 Ιούλη ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Η εργοδοσία που χρησιμοποίησε μπράβους και αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του συνδικαλιστή που έκανε το ταξικό του καθήκον.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη πρόσφατη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ελλάδας μίλησαν για «σταθερότητα» και «ανάπτυξη», δηλαδή τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται ξανά ότι η διασφάλιση των κερδών των πολυεθνικών απαιτεί την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης που κλιμακώνεται στην Γαλλία και σε όλη την ΕΕ. Καταγγέλλουμε τις διώξεις των αγωνιστών συνδικαλιστών της Γαλλίας που διώκονται γιατί επιτελούν το ταξικό τους καθήκον.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι έχουμε το όπλο της οργανωμένης, συλλογικής δράσης και ταξικής αλληλεγγύης.

Ενάντια στην δίωξη του συνδικαλιστή, η CGT Commerce καλεί σε κινητοποίηση την Δευτέρα, 2 Σεπτέμβρη στην Αστυνομική Διεύθυνση του Noisiel

To ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας τη δίωξη του Αμάρ Λαγκά θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στις 11:00 πμ.

Περισσότερα

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...

Αλληλεγγύη στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, την κλιμάκωση των βίαιων...

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Αργεντινής στην Γενική Απεργία στις 24 Γενάρη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τον λαό...