Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΑΜΑΖΟΝ στη Ν. Υόρκη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΑΜΑΖΟΝ στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν στις 5 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΜΑΖΟΝ, όπως και οι εργαζόμενοι πολλών ακόμη πολυεθνικών στις ΗΠΑ, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βάρβαρο εργασιακό περιβάλλον, που εκσυγχρονίζει τις μεθόδους εκμετάλλευσης οδηγώντας τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα. Μάλιστα, οι πολυεθνικές, για να αντιμετωπίσουν την αυτονόητη αγανάκτηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, δαπανούν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε εταιρείες «σπασίματος συνδικάτων», εκστρατείες παραπληροφόρησης και εκφοβισμών, αλλά και τον ρόλο εξαγορασμένων συνδικάτων και συνδικαλιστών για να αμαυρώσουν και να επιτεθούν στις αξίες και την δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, στην σημασία της οργάνωσης στα συνδικάτα. Να καλλιεργήσουν τον ατομισμό, την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Κόντρα σε αυτές τις προσπάθειες, οι εργαζόμενοι στην ΑΜΑΖΟΝ και σε πολλούς ακόμη μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους έχουν καταφέρει μεγάλα και σημαντικά βήματα σπάζοντας την τρομοκρατία, ιδρύοντας συνδικάτα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς. Με την δράση τους οι εργαζόμενοι απέδειξαν την δύναμη της ταξικής οργάνωσης και πάλης, απέδειξαν ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΑΜΑΖΟΝ και στην κινητοποίηση τους στις 5 Σεπτέμβρη. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας! Είμαστε στο πλευρό σας!

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αττική και σε άλλες πόλεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για...

Δράσεις στην χθεσινή Διεθνή μέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χθες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς. Δείτε...

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου 7μ.μ στο Σύνταγμα

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη...