Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAaC1N

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, που στην πρώτη γραμμή του αγώνα βρίσκονται μέλη και φίλοι της ΠΣΟ, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό καθώς και προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι με πληθωρισμό στο 10%, οι «αυξήσεις» 4% που πρότεινε η Διοίκηση του Πανεπιστημίου αντιστοιχούν σε πραγματική μείωση μισθών κατά 6%! Οι εργαζόμενοι την Δευτέρα, 10 Οκτώβρη, πραγματοποίησαν μαχητική κινητοποίηση μέσα στο Πανεπιστήμιο με την στήριξη φοιτητών και καθηγητών.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και στέκεται στο πλευρό τους στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

ΥΓ: Πληροφορίες ότι το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας θα στείλει απόσπασμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

 

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...

Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΜΕ οργανώνει η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης

Ο σύλλογος φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης θέλοντας να ενισχύσει τη δυνατότητα...