Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAaC1N

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, που στην πρώτη γραμμή του αγώνα βρίσκονται μέλη και φίλοι της ΠΣΟ, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό καθώς και προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι με πληθωρισμό στο 10%, οι «αυξήσεις» 4% που πρότεινε η Διοίκηση του Πανεπιστημίου αντιστοιχούν σε πραγματική μείωση μισθών κατά 6%! Οι εργαζόμενοι την Δευτέρα, 10 Οκτώβρη, πραγματοποίησαν μαχητική κινητοποίηση μέσα στο Πανεπιστήμιο με την στήριξη φοιτητών και καθηγητών.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και στέκεται στο πλευρό τους στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

ΥΓ: Πληροφορίες ότι το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας θα στείλει απόσπασμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

 

Περισσότερα

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην Eurodrip

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...