Αλληλεγγύη στις απεργίες των εργαζομένων της Γαλλίας στις 27 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγωνιστικών συνδικάτων της Γαλλίας στις 27 Οκτώβρη για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην ακρίβεια και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.

Στις 18 Οκτώβρη δώσατε μια περήφανη απάντηση ενάντια στην επιστράτευση!  Συνάδελφοι, είστε  ήδη νικητές! Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Για αυτό οι εργάτες όλου του κόσμου, τα αγωνιστικά συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη, οι δυνάμεις της ΠΣΟ, όλοι, είμαστε στο πλευρό σας. 

ΕΕ και Κυβερνήσεις στην υπηρεσία των μονοπωλίων μας οδηγούν σε συνθήκες μεσαίωνα, στο σκοτάδι και στο κρύο. Στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στον πόλεμο. Καλλιεργούν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, στηρίζουν νεοναζί φασίστες, επιτίθενται στα συνδικάτα που αγωνίζονται, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους, απογοητευμένους, απομονωμένους.

Όμως δεν τους κάνουμε την χάρη ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ελλάδα! Και στην Ελλάδα προχωράμε με κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους για ΣΣΕ, σε λαϊκές γειτονιές με αιτήματα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Προετοιμάζουμε μια μεγάλη απεργία για τις 9 Νοέμβρη για να δώσει και η εργατική τάξη της Ελλάδας τη δική της απάντηση.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Με οργάνωση, με αλληλεγγύη, με ταξικούς αγώνες στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγωνιστικών συνδικάτων της Γαλλίας στις 27 Οκτώβρη!

Περισσότερα

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην Eurodrip

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...