Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Δημοσιεύτηκε στις


Βίντεο από τις κινητοποιήσεις και την χθεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις συνεχιζόμενες μαχητικές, απεργιακές κινητοποιήσεις 48.000 εργαζομένων   στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που κλιμακώνουν τον αγώνα τους μετά από 3 βδομάδες απεργιών και με καταλήψεις χώρων του Πανεπιστημίου.

Οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές που εργάζονται στο πανεπιστήμιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον χώρο του πανεπιστημίου σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του κόστους διαβίωσης αλλά και κατοικίας. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης πολλών από τις κατοικίες που μένουν οι εργαζόμενοι και έχει αυξήσει τα ενοίκια, ενώ κρατά καθηλωμένους τους μισθούς.

Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται στα Πανεπιστήμια-ΑΕ στις ΗΠΑ, με χιλιάδες εργαζόμενους-ερευνητές να αγωνίζονται για την δουλειά τους, τις σπουδές τους και το επιστημονικό τους έργο ενώ τα Πανεπιστήμια, έχουν μετατραπεί σε γιγάντιους επιχειρηματικούς ομίλους με ασύλληπτα κέρδη.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια για αυξήσεις στους μισθούς. Για παιδεία και σχολές στην υπηρεσία των λαών και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Βίντεο από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (με ελληνικούς υπότιτλους)

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...