Αλληλεγγύη στην Μεγάλη Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας στις 7 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γαλλίας που συνεχίζουν τον μεγάλο, πολύμηνο αγώνα τους με απεργία στις 7 Μάρτη ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι, τις δύσκολες αυτές ώρες στην Ελλάδα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες εργάτες και τα συνδικάτα της Γαλλίας για την αλληλεγγύη και την πολύμορφη έκφραση στήριξης τους μετά την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Μέσα στην τεράστια θλίψη και οργή για το έγκλημα αυτό οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Ελλάδας κατέβηκαν σε μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις με ένα σύνθημα από την περίοδο της πανδημίας των εργατών στα σούπερ μάρκετ του Παρισιού,  «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ»!

Με αυτό το σύνθημα, χιλιάδες νεολαίοι, φοιτητές, εργάτες και συνδικάτα της Ελλάδας κινητοποιούνται όλες αυτές τις μέρες διεκδικώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα αλλά και την προστασία της ζωής του λαού. Τις ζωές μας που επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ και Κυβερνήσεις θυσιάζουν καθημερινά για την προστασία των κερδών των λίγων. Με το σύνθημα «Η θλίψη μας και η οργή μας, να γίνει δύναμη αγώνα» η πάλη των εργαζομένων της Ελλάδας κλιμακώνεται με απεργία στις 8 Μάρτη.

Σε αυτές τις στιγμές, η μεγάλη απεργία στις 7 Μάρτη στην Γαλλία αποκτά και για εμάς ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ένας μεγάλος αγώνας για την ζωή, για το παρόν και το μέλλον των εργατών ενάντια στο σύστημα που μας σκοτώνει και μας εκμεταλλεύεται.

Είναι ένας μεγάλος αγώνας για τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης και για αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

 

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ : Για την αποσιώπηση της συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών από την ΕΡΤ

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...