Αλληλεγγύη στην μεγάλη απεργία των εργαζομένων στα Διυλιστήρια της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Διυλιστήρια της Γαλλίας και της πολυήμερης απεργίας τους που συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα στην επιστράτευση και την τρομοκρατία Κυβέρνησης-Εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και η Ομοσπονδία FNICCGT που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις κόντρα στο τεράστιο κύμα ακρίβειας που έχει τσακίσει κάθε εργαζόμενο σε όλη την Ευρώπη.

Οι προσπάθειες των πολυεθνικών και της γαλλικής Κυβέρνησης να δημιουργήσουν «κοινωνικό αυτοματισμό» εναντίον των απεργών αποτυγχάνουν καθώς η εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη καταλαβαίνει ότι η νίκη των απεργών στα διυλιστήρια της Γαλλίας θα είναι όπλο στον αγώνα κάθε εργαζόμενου, κάθε κλάδου, κάθε χώρας για αυξήσεις στους μισθούς.

Για αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση προς κάθε εργαζόμενο οι πολυεθνικές της ενέργειας, που μετράνε ασύλληπτα κέρδη τα τελευταία χρόνια να μιλάνε για δύσκολη οικονομική κατάσταση και αξιοποιούν τις Κυβερνήσεις σαν σωματοφύλακα της κερδοφορίας τους κόντρα στους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο Πρόεδρος της οποίας επιτέθηκε στην απεργία των εργαζομένων, μιλώντας για «προληπτική απεργία» καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν με αγώνα και δεν έκατσαν στα τραπέζια με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους. Δηλαδή την ώρα που χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη, η ΣΕΣ επιχειρεί να υπονομεύσει τον αγώνα, να σπάσει το απεργιακό κλίμα, να δημιουργήσει συγχύσεις, απογοήτευση και να επιβάλλει στους αγωνιστές εργάτες να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ

Η απεργία των εργατών στα διυλιστήρια είναι σωστή και δίκαιη γιατί αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργάτη να ζήσει σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του κόστους ζωής.

Η απεργία των  εργατών στα διυλιστήρια πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη γιατί έχει αναγκάσει την Κυβέρνηση της Γαλλίας και μηχανισμούς των πολυεθνικών, όπως η ΣΕΣ, να αφήσουν τα προσχήματα και να αποκαλύψουν  τον πραγματικό τους ρόλο ως υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργία των  εργατών στα διυλιστήρια πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη γιατί αναδεικνύει την τεράστια δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της συλλογικής πάλης και αλληλεγγύης των εργατών κόντρα στα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν. Να αποτελέσει βάση για την αντεπίθεση, την κλιμάκωση και γιγάντωση του αγώνα των εργατών σε κάθε κλάδο, ενάντια στην τεράστια ακρίβεια, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή του αγώνα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Γαλλίας, εκφράζοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη του. Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ τον Ιούνιο παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία των συνδικάτων της Γαλλίας, μελών της ΠΣΟ, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας Ενέργειας FNICCGT, EmmanuelLepine.

Επίσης Την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ θα βρεθεί στην Γαλλία και θα μεταφέρει την αλληλεγγύη των συνδικάτων της Ελλάδας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και την εργαζόμενη νεολαία της Ελλάδας να εκφράσουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους με το σύνθημα

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Γαλλίας!

Soutien Aux GrévistesDesRaffineries!

#SoutienRaffineurs

Περισσότερα

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

25 χρόνια πριν, στις 3 Απρίλη του 1999, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική πανελλαδική σύσκεψη του...

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο “ΑΡΓΟΣ”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και φωτορεπόρτερ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ...