Αλληλεγγύη στην Γενική Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας στις 17 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην μεγάλη Γενική Απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας στις 17 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας βρίσκονται εδώ και 2 βδομάδες σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να εμποδίσουν την καταστροφή των εργασιακών, συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η επίθεση των κυβερνήσεων στους μισθούς, τις συντάξεις, το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση που γίνεται και στην Ελλάδα και στη Γαλλία, δείχνει πως σε κάθε χώρα οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό τους επιχειρηματικούς ομίλους-ΕΕ-κυβερνήσεις που θέλουν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων καταργώντας ό,τι έμεινε όρθιο από εργατικά δικαιώματα.

Ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας. Το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα την Δευτέρα, 16 Δεκέμβρη στις 13:00, απαιτώντας την απόσυρση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της Γαλλίας.

Όλοι στην Απεργία!

Ζήτω ο Αγώνας των εργατών της Γαλλίας!

Ζήτω η Ταξική Αλληλεγγύη!

Περισσότερα

Η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες το Σάββατο 7 Φλεβάρη

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

6 Φλεβάρη Απεργία – Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο! ΣΠΟΤ

«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο» σε 6 χώρες και 20 λιμάνια Η αυριανή...

SPOT Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη- Διεθνής μέρα δράσης των λιμενεργατών σε 6 χώρες και 20 λιμάνια

Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη με αποφάσεις εργατικών κέντρων και συνδικάτων -...