Αλληλεγγύη στην Απεργία των Οδηγών της Εταιρείας MAZUR στην Φρανκφούρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία στην εταιρεία Mazur στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, οδηγών φορτηγών από διάφορες χώρες, που αγωνίζονται για την καταβολή των μισθών τους!

Οι οδηγοί φορτηγών της πολωνικής εταιρείας μεταφορών Mazur (Lukmaz, Agmaz και Imperia), εργάζονται ως δήθεν αυτοαπασχολούμενοι και δεν έχουν λάβει μισθό εδώ και εβδομάδες, παρόλο που τους υποσχέθηκαν ημερήσιο μισθό 80 ευρώ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, από τις 20 Μαρτίου οι οδηγοί στάθμευσαν τα οχήματα τους στον χώρο στάσης για φορτηγά Gräfenhausen, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φραγκφούρτης, ορισμένα με φορτίο, και αρνούνται να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Έκτοτε, η ομάδα των απεργών αυξάνεται συνεχώς, οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τους εξήντα σε σύνολο.

Οι αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των Κυβερνήσεων των χωρών υπέρ των εργοδοτών έχει επιτρέψει την δημιουργία ενός δαιδαλώδους εργασιακού χάους όπου εργαζόμενοι από Ουζμπεκιστάν και Γεωργία, εργάζονται στην Γερμανία, για μια πολωνική εταιρεία, χωρίς να πληρώνονται ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και ως αυτοαπασχολούμενοι.

Μάλιστα, απέναντι στα δίκαια αιτήματα τους η εργοδοσία επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει χρησιμοποιώντας, σύμφωνα και με τις καταγγελίες, ακόμα και την παραστρατιωτική οργάνωση “Rutkowski Patrol“.

Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις αντεργατικές πολιτικές οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους με την στήριξη και αλληλεγγύη εργαζομένων της Γερμανίας, ντόπιων και μεταναστών, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Εργάτες Όλων των Χωρών Ενωθείτε».

Από την Ελλάδα, το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων οδηγών της Mazur στην Γερμανία και τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας!

 

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ

Το  ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟ ΚΕΘΕΑ)...

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου που έφυγε χθες από...

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν. Το Υπουργείο Εργασίας τη...