Αλληλεγγύη στην Απεργία των Νοσοκόμων σε Μινεσότα και Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία χιλιάδων νοσοκόμων στην Μινεσότα και Ουισκόνσιν των ΗΠΑ που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς 27%.

Οι υγειονομικοί και πριν και κατά την πανδημία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Όμως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα από την μία αντιμετωπίζουν τους αρρώστους ως πελάτες που πρέπει να πληρώνουν για να γίνουν καλά και από την άλλη εκμεταλλεύονται τους υγειονομικούς μέχρις εσχάτων με εντατικοποίηση και χαμηλούς μισθούς.

Σε συνθήκες έκρηξης του κόστους ζωής οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυξήσεις που δεν καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα και με την δύναμη της αλληλεγγύης μπορούν να νικήσουν, μπορούν να ανατρέψουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των νοσοκόμων της Μινεσότα και του Ουισκόνσιν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία τους.

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...

Για τη μήνυση από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στον πρόεδρο του συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Με μία προσωπική απόφαση του Διοικητή στην πλάτη του ΔΣ της ΔΥΠΑ κατατέθηκε εν...

Αποκαταστάθηκε η τεχνική βλάβη στο webradio και πλέον εκπέμπουμε κανονικά!

Αποκαταστάθηκε η τεχνική βλάβη στο webradio του ΠΑΜΕ και πλέον εκπέμπουμε κανονικά! Το πρόγραμμα του...