Αλληλεγγύη στην Απεργία των Νοσοκόμων σε Μινεσότα και Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία χιλιάδων νοσοκόμων στην Μινεσότα και Ουισκόνσιν των ΗΠΑ που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς 27%.

Οι υγειονομικοί και πριν και κατά την πανδημία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Όμως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα από την μία αντιμετωπίζουν τους αρρώστους ως πελάτες που πρέπει να πληρώνουν για να γίνουν καλά και από την άλλη εκμεταλλεύονται τους υγειονομικούς μέχρις εσχάτων με εντατικοποίηση και χαμηλούς μισθούς.

Σε συνθήκες έκρηξης του κόστους ζωής οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυξήσεις που δεν καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα και με την δύναμη της αλληλεγγύης μπορούν να νικήσουν, μπορούν να ανατρέψουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να επιβάλλουν το δίκιο τους.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των νοσοκόμων της Μινεσότα και του Ουισκόνσιν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία τους.

 

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ

Το  ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟ ΚΕΘΕΑ)...

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου που έφυγε χθες από...

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν. Το Υπουργείο Εργασίας τη...