Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Αλληλεγγύη στην Απεργία των Εργαζομένων της Ryanair

0

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της πολυεθνικής Ryanair που ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Πορτογαλία.

Οι εργαζόμενοι της Ryanair σε Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία κήρυξαν τριήμερη απεργία που ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, σε Γαλλία και Ιταλία το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ στην Ισπανία απεργία έχει προκηρυχθεί ξανά στις 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.

Σε ολόκληρο τον κόσμο την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι βίωσαν μια τεράστια επίθεση στους μισθούς τους, με μειώσεις αποδοχών, κατάργηση δικαιωμάτων, εργοδοτική τρομοκρατία. Την περίοδο της πανδημίας αυτή η επίθεση κλιμακώθηκε σε πολλούς κλάδους με χιλιάδες απολύσεις. Σήμερα με την ακρίβεια και το κόστος ζωής να εκτοξεύονται, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι κερδίζουν ασύλληπτο πλούτο, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σε όλη την Ευρώπη ξεσπούν εργατικοί αγώνες για την επιβίωση, για τα δικαιώματα που μας αφαιρέθηκαν, για δουλειά και ζωή. Σε αυτές τις συνθήκες ο αγώνας των εργαζομένων της Ryanair είναι πολύ σημαντικός και έχετε την απόλυτη στήριξη μας.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την μεγάλη απεργιακή μάχη των εργαζομένων της Ryanair

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.