Αλληλεγγύη στην Απεργία των εργαζομένων της Ιταλίας στις 22 Απρίλη

0

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Ιταλίας και το συνδικάτο USB που προχωρούν σε απεργία σε σειρά κλάδων στις 22 Απρίλη.

Το Συνδικάτο USB έχει καλέσει απεργία σε κλάδους των μεταφορών, εφοδιασμού(logistics), εμπορίου και παραγωγής και σε μεγάλο συλλαλητήριο την ίδια μέρα στην Ρώμη. Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών. Επίσης απαιτούν κατάργηση των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλουν συνθήκες σύγχρονης δουλείας καθώς και νομοθέτηση κυρώσεων στους εργοδότες για τους θανάτους εργατών με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία.

Με σύνθημα «Ανεβάστε τους μισθούς, Κατεβάστε τα όπλα» το συνδικάτο USB καταγγέλλει την συμμετοχή και στήριξη της Κυβέρνησης της Ιταλίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πληρώνει και ο ιταλικός λαός.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ιταλίας και στον αγώνα τους για αυξήσεις στους μισθούς, προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.