Αλληλεγγύη στην Απεργία των εργαζομένων στην Εκπαίδευση στο Οντάριο του Καναδά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην μεγάλη απεργία 55.000 εργαζομένων στην Εκπαίδευση στο Οντάριο του Καναδά που ξεκίνησε την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι απεργούν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στην εκπαίδευση και αυξήσεις στους μισθούς.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της εκπαίδευσης που μαζικά απεργούν κόντρα στο αντιδραστικό αντι-απεργιακό πλαίσιο της χώρας που για να εμποδίσει την αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων προχώρησε στην νομοθέτηση επιβολής προστίμου 4.000 δολαρίων Καναδά για κάθε μέρα απεργίας σε κάθε εργαζόμενο και μισό εκατομμύριο πρόστιμο στο συνδικάτο για κάθε μέρα απεργίας.

Σε μια κοινωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, η οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση των πολλών είναι απειλή και κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν το απεργιακό κύμα που ξεσπά από τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε όλο το κόσμο. Εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με την φτωχοποίηση, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, εργαζόμενοι που την περίοδο της πανδημίας θεωρούνταν «ήρωες» και τώρα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες γιατί διεκδικούν το δίκιο τους.

Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές που τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση προχωρούν σε Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του Συνδικάτου CUPE Οντάριο και τους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Περισσότερα

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην Eurodrip

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...