Αλληλεγγύη στην Απεργία των εργαζόμενων στα Τρένα της Μεγάλης Βρετανίας στις 27 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στη νέα απεργία των εργαζομένων στα τρένα της Μεγάλης Βρετανίας στις 27 Ιούλη.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στο τεράστιο κύμα ακρίβειας και την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής. Οι ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τους σιδηροδρόμους στη Μεγάλη Βρετανία όλα αυτά τα χρόνια έχουν προχωρήσει σε τεράστιες αυξήσεις στα εισιτήρια των επιβατών, με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού οδηγώντας σε αύξηση των κινδύνων για εργαζόμενους και επιβάτες αλλά και στην μετατροπή των μεταφορών σε ένα ακριβό προνόμιο.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και σε μια σειρά άλλους κλάδους βρίσκουν απέναντι τους συκοφαντίες και τρομοκρατία από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την Βρετανική Κυβέρνηση. Μάλιστα σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων η Κυβέρνηση της Βρετανίας προχώρα σε νόμο που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις την αντικατάσταση του προσωπικού που θα απεργεί με εργαζόμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου. Δηλαδή επιδιώκεται η νομιμοποίηση της εργολαβικής πρόσληψης και χρήσης απεργοσπαστικού στρατού από τους εργοδότες, ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ταυτόχρονα προχωρούν σε αύξηση των προστίμων προς συνδικάτα και συνδικαλιστές φτάνοντας στα εξωφρενικά ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών για «απολεσθέντα κέρδη».

Η απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων, η δραματική μείωση των μισθών μας λόγω της ακρίβειας αποτελεί επιδίωξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους και να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Από την άλλη η δίκαιη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων ποινικοποιείται, διώκεται και λασπολογείται.

Αντίστοιχη επίθεση δέχονται και οι  αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας, αλλά και κάθε αγώνας σε κάθε κλάδο, χώρα και περιοχή που αμφισβητεί την λογική της υποταγής, της ζωής με ψίχουλα, για τα κέρδη των αφεντικών. Κόντρα στα εμπόδια και τις επιθέσεις Κυβερνήσεων-Εργοδοτών και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι που συσπειρώθηκαν στα σωματεία τους κατάφεραν και πέτυχαν σημαντικές νίκες και κατέκτησαν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις άνω του 20% σε σειρά κλάδων και επιχειρήσεων.

Το δίκιο μας δε θα το αποφασίσουν τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν! Θα το αποφασίσουν και θα το διεκδικήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τα συνδικάτα τους, σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπηρετούν τους λίγους και οδηγούν τους πολλούς, στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις των εργαζομένων στα Τρένα της Μεγάλης Βρετανίας και την απεργία τους στις 27 Ιούλη.

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ σε αγωνιστικό κλίμα με αισιοδοξία...

2η ημέρα του 15ου Συνεδρίου της Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 15ου Συνεδρίου της κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ...