Αλληλεγγύη στην Απεργία των εργαζομένων στα Τρένα της Μεγάλης Βρετανίας

0

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη με την απεργία των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς ενώ απαιτούν να μην προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας για αύξηση του χρόνου εργασίας αλλά και απολύσεις.

Συνάδελφοι, σε όλο τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας φάνηκε ποιοι είναι αυτοί που κινούν την κοινωνία, ποιοι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι, κλάδοι όπως ο δικός σας που έχασαν πολλούς συναδέλφους στην δουλειά.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να μετράνε κέρδη, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως κόστος, να προωθούν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, το κόστος ζωής, την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που ζητά από τους εργαζόμενους να θυσιάσουν την ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ενώ Κυβερνήσεις και ΜΜΕ επιτίθενται με ψέματα και λάσπη στους εργαζόμενους που χθες αποκαλούσαν «ήρωες». Όμως ο αγώνας των εργατών είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για την ζωή τους.

Σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι απαντάνε με μαζικούς, μαχητικούς αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Και στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους, με σκληρούς, ακόμη και πολύμηνους αγώνες διεκδίκησαν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς.

Στην Ελλάδα οι οικοδόμοι κατάφεραν και υπέγραψαν αυξήσεις πάνω από 20%, ενώ το ίδιο κατάφεραν και οι λιμενεργάτες της ΚΟΣΚΟ. Στις 23 Ιούνη Απεργούν σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο, ενώ στις 24 απεργούν οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία της Αθήνας και αυτοί στον αγώνα για αυξήσεις. Η νίκη των εργαζομένων σε έναν κλάδο, σε μια χώρα θα είναι όπλο στον αγώνα όλων μας.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των σιδηροδρομικών της Βρετανίας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις απεργίες σας που ξεκινούν στις 21 Ιούνη.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.