Αλληλεγγύη στην Απεργία στα Σχολεία της Ιταλίας 24-25 Σεπτέμβρη

image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη στην συνδικαλιστική οργάνωση USB, μέλος της ΠΣΟ, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους εργαζόμενους των σχολείων της Ιταλίας που προχωρούν σε διήμερη απεργία στις 24-25 Σεπτέμβρη απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα σχολεία της Ιταλίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές απαιτούν άμεσα μέτρα που να διασφαλίζουν την ασφαλή επιστροφή μαθητών-εκπαιδευτικών στα σχολεία. Καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, καθώς και την έλλειψη αιθουσών. Αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι καθημερινές οι πολύμορφες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών-μαθητών για αύξηση των αιθουσών, πρόσληψη εκπαιδευτικών, 15 μαθητές ανά τάξη.

Ακόμη και σήμερα, μετά από χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, αποδεικνύεται ότι και στην Ιταλία, και στην Ελλάδα,  ΕΕ και Κυβερνήσεις μπορούν πάντα να επιδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, αλλά δεν έχουν ποτέ χρήματα για τις ανάγκες του λαού σε Υγεία-Παιδεία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Ιταλίας, που είναι και αιτήματα των εκπαιδευτικών, των συνδικάτων, των γονιών και των μαθητών της Ελλάδας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Απεργία στα Σχολεία της Ιταλίας στις 24-25 Σεπτέμβρη.

Comments are closed.