Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην βρώμικη προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με νέα Γενική Απεργία στις 31 Γενάρη αλλά και σειρά απεργιών και κινητοποιήσεων σε κλάδους και περιοχές.

Στις 19 Γενάρη πάνω από 2 εκατομμύρια λαού πλημμύρησαν τους δρόμους των Γαλλικών πόλεων. Σχεδόν μισό εκατομμύριο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι. Ενώ την ίδια ώρα τεράστια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε όλους τους κλάδους νεκρώνοντας εργοστάσια, σταματώντας μεταφορές.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο και χωρίς αυτήν τίποτα δεν κινείται. Η εργατική τάξη της Γαλλίας απάντησε στην επίθεση εργοδοτών και Κυβέρνησης Μακρόν και κλιμακώνει τον αγώνα της.

Συνάδελφοι της Γαλλίας στον αγώνα σας αυτόν δεν είστε μόνοι. Στην Απεργία της 31ης Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στην μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα σας.

Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Η νίκη των εργατών της Γαλλίας θα είναι νίκη όλων των Εργατών!

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αττική και σε άλλες πόλεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για...

Δράσεις στην χθεσινή Διεθνή μέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χθες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς. Δείτε...

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου 7μ.μ στο Σύνταγμα

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη...