Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB ενόψει της μεγάλης εθνικής απεργίας στις 2 Δεκέμβρη.

Και οι εργαζόμενοι της Ιταλίας προχωρούν σε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην τεράστια ακρίβεια και ενάντια στην συμμετοχή της Ιταλίας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αποδεικνύεται ότι σε όλη την Ευρώπη η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της «ανάπτυξης» των μονοπωλίων οδήγησε τεράστια κερδοφορία τους επιχειρηματικούς ομίλους και σε φτωχοποίηση τους λαούς που στον 21ο αιώνα αναγκάζονται να ζουν χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, να ζουν με κουπόνια για ένα πιάτο φαγητό.

Την ίδια ώρα οι Κυβερνήσεις των ΗΠΑ -ΕΕ δίνουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για το αιματοκύλισμα των λαών ώστε τα δικά τους μονοπώλια να ελέγχουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς τους. σε αυτές τις πολιτικές η ταξική, διεθνιστική στάση του USB στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενάντια στη μεταφορά στρατιωτικών εξοπλισμών είναι μια σπουδαία πράξη ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Σε αυτές τις συνθήκες η στάση δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, να μιλούν αναμονή, «εθνική συναίνεση», «κοινωνική ειρήνη» και «κοινωνικούς διαλόγους» αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο τους στην υπηρεσία των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.

Απέναντι στο νέο μεσαίωνα που μας οδηγούν, στην εξαθλίωση και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα, ειρήνη και φιλία των λαών.

Μπορούμε να νικήσουμε! Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Με οργάνωση, με αλληλεγγύη, με ταξικούς αγώνες.

Αλληλεγγύη στην Μεγάλη Εθνική Απεργία στην Ιταλία στις 2 Δεκέμβρη

Περισσότερα

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην Eurodrip

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...