Αλληλεγγύη στη Απεργία των Εργαζομένων της Ιταλίας στις 2 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB ενόψει της μεγάλης εθνικής απεργίας στις 2 Δεκέμβρη.

Και οι εργαζόμενοι της Ιταλίας προχωρούν σε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην τεράστια ακρίβεια και ενάντια στην συμμετοχή της Ιταλίας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αποδεικνύεται ότι σε όλη την Ευρώπη η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της «ανάπτυξης» των μονοπωλίων οδήγησε τεράστια κερδοφορία τους επιχειρηματικούς ομίλους και σε φτωχοποίηση τους λαούς που στον 21ο αιώνα αναγκάζονται να ζουν χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, να ζουν με κουπόνια για ένα πιάτο φαγητό.

Την ίδια ώρα οι Κυβερνήσεις των ΗΠΑ -ΕΕ δίνουν δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για το αιματοκύλισμα των λαών ώστε τα δικά τους μονοπώλια να ελέγχουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς τους. σε αυτές τις πολιτικές η ταξική, διεθνιστική στάση του USB στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενάντια στη μεταφορά στρατιωτικών εξοπλισμών είναι μια σπουδαία πράξη ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Σε αυτές τις συνθήκες η στάση δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, να μιλούν αναμονή, «εθνική συναίνεση», «κοινωνική ειρήνη» και «κοινωνικούς διαλόγους» αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο τους στην υπηρεσία των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.

Απέναντι στο νέο μεσαίωνα που μας οδηγούν, στην εξαθλίωση και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα, ειρήνη και φιλία των λαών.

Μπορούμε να νικήσουμε! Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Με οργάνωση, με αλληλεγγύη, με ταξικούς αγώνες.

Αλληλεγγύη στην Μεγάλη Εθνική Απεργία στην Ιταλία στις 2 Δεκέμβρη

Περισσότερα

Μεγάλη συγκλονιστική διαδήλωση στην Αθήνα για τη ΛΑΡΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Μεγάλη συγκλονιστική διαδήλωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χθες οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχοντας στο πλευρό τους...

Όλοι στη Βουλή Τώρα !! Το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή στη Κινητοποίηση για τη ΛΑΡΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ!!Η κινητοποίηση συνεχίζεται, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που σχολανε από τη βάρδια...

Κινητοποίηση στη doValue ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες σωματεία και φορείς στη doValue πέτυχαν την ρύθμιση 6 υποθέσεων...