Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της TASTY

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της TASTY που συλλογικά και δημοκρατικά, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και πλατιά συζήτηση αποφάσισαν με το Σωματείο τους την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των «δουλεμπορικών» μορφών εργασίας, ενσωμάτωση των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην εταιρεία και άλλα αιτήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι και αφού η εργοδοσία απέρριψε τα αιτήματα τους, συλλογικά αποφάσισαν και πραγματοποίησαν με μαζική συμμετοχή Απεργία σήμερα, Πέμπτη 18 Νοέμβρη.

Η εργοδοσία της TASTY, που είναι η πολυεθνική  Pepsi Co, απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απάντησε βάζοντας σε εφαρμογή τις διατάξεις του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη που στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την απαγόρευση της απεργίας.

Συγκεκριμένα με αγωγή της η «Tasty», ζήτησε να βγει παράνομη η απεργία με βάση το άρθρο 93 του συγκεκριμένου νόμου περί «ψυχολογική βίας» που στην πράξη απαγορεύει την περιφρούρηση του απεργιακού δικαιώματος από το Συνδικάτο και νομιμοποιεί την απεργοσπασία και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους που θέλουν να απεργήσουν.

Επικαλούμενη το συγκεκριμένο άρθρο η εργοδοσία, σημειώνει ότι «δεν εξασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία των μη απεργών», επειδή η ανακοίνωση του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν «τις απεργιακές φρουρές σε όλες τις βάρδιες»! Όπως αναφέρει η εργοδοσία, «είναι αυτονόητο ότι η ύπαρξη απεργιακών φρουρών (…) στόχο έχει την άσκηση έντονης ψυχολογικής πίεσης προς τους συναδέλφους τους που δεν λαμβάνουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση (…)»

Αποδεικνύεται από την κατάπτυστη αγωγή της εργοδοσίας της TASTY ότι ο νόμος Χατζηδάκη στόχο  έχει να παρεμποδίσει την οργάνωση της πάλης των συνδικάτων και την απαγόρευση της δράσης τους. 

Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη από την εργοδοσία της TASTY ξεγυμνώνει κάθε σοφιστεία περί «θετικών» στοιχείων, ή «δυνατοτήτων βελτίωσης» του αντεργατικού εκτρώματος.

Η επίθεση της εργοδοσίας εναντίον των απεργών της TASTY είναι κήρυξη πολέμου απέναντι σε κάθε ζωντανή, αγωνιστική συνδικαλιστική οργάνωση που με βάση τον όρο λάστιχο περί «ψυχολογικής βίας» θα τυλίγεται σε μια κόλλα χαρτί όποτε αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν οτιδήποτε απέναντι στον εργοδότη τους!

Την ώρα που πεθαίνει ένας συνάδελφος μας κάθε 3 μέρες γιατί οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, την στιγμή που οι οικογένειες μας δεν βγάζουν τον μήνα με τους μισθούς πείνας και η ακρίβεια σε ρεύμα μας οδηγεί πίσω στο σκοτάδι, την ίδια ώρα εργοδότες και Κυβερνήσεις θέλουν να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα στην διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην συλλογική, οργανωμένη πάλη.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε άμεση, καθολική και με κάθε τρόπο καταδίκη της εργοδοσίας, της Κυβέρνησης και του νόμου-εκτρώματος τους.

Η ταξική πάλη δεν καταργείται, όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν όσα δικαστήρια και αν κάνουν, όσες ποινές και αν επιβάλλουν. Τους εργατικούς αγώνες τους επιβάλλει το δίκιο των εργατών και η ανάγκη για επιβίωση, για ζωή δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν με ψηφίσματα, ανακοινώσεις, πολύμορφες πρωτοβουλίες την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της TASTY που ήδη έκαναν κουρελόχαρτο σήμερα τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας με μαζική μαχητική συμμετοχή στην Απεργία που αποφάσισαν οι ίδιοι με το Σωματείο τους.

Όπως και οι εργαζόμενοι της EFOOD και της COSCO  με τους αγώνες τους, το δίκιο δεν κατακτιέται με την υποταγή και την ανάθεση αλλά με οργάνωση και αγώνα. Παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας, σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε τον αγώνα για Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν θα περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία!

Ο Νόμος Έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της TASTY

Share.

Comments are closed.