Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Huerta de Peralta στη Χώρα των Βάσκων

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του εργοστασίου Huerta de Peralta στη Χώρα των Βάσκων και στο συνδικάτο LAB για την απεργία που πραγματοποιούν ενάντια στις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ξεκίνησαν απεργία στις 26 Δεκέμβρη ενάντια στις απολύσεις 4 συναδέλφων τους. Στο εργοστάσιο απασχολούνται κυρίως μετανάστες εργαζόμενοι σε πολύ άσχημες συνθήκες. Η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις για να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, ενώ αξιοποίησε και τις δυνάμεις της αστυνομίας που επιτέθηκαν στους απεργούς την δεύτερη μέρα της απεργίας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του εργοστασίου Huerta de Peralta στη Χώρα των Βάσκων και στο συνδικάτο LAB. Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αστυνομίας και εργοδοσίας εναντίον των απεργών εργαζομένων. Απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων και την ελευθερία των εργαζομένων στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινιακών Συνδικάτων Χαινταρ Ιμπραχίμ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της...

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την...

Αλληλεγγύη στον λαό και τους εργαζόμενους του Μαρόκο

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια...