Αλληλεγγύη Με Τον Αγώνα Των Εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Μέλος της ΠΣΟ, χαιρετίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ για καλύτερους μισθούς και καλύτερη παιδεία για τα παιδιά του λαού.

Ο αγώνας των δασκάλων σε κάθε χώρα είναι  τόσο για τη ζωή τους, όσο και για το μέλλον της νέας γενιάς. Οι αντεργατικές πολιτικές που οδηγούν τους δασκάλους στη φτώχεια, στην ελαστική-προσωρινή απασχόληση και την ανεργία, οδηγούν ταυτόχρονα στην υποβάθμιση της παιδείας των παιδιών των εργαζομένων, σε όξυνση των ταξικών φραγμών στην παιδεία, η οποία μετατρέπεται σε προνόμιο για τους λίγους. Για αυτό ο αγώνας για την παιδεία σε κάθε χώρα είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Αυτός ο αγώνας είναι το καλύτερο μάθημα στους μικρούς μαθητές και στην νέα γενιά και αυτό το μάθημα το δίνουν ακριβώς οι δάσκαλοι που τους διδάσκουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της φιλίας και του αγώνα για την πρόοδο της ανθρωπότητας κόντρα σε ένα σύστημα που θέλει τα παιδιά των εργατών αμόρφωτα ή μισομορφωμένα.

Το καλύτερο μάθημα στους μαθητές το δίνουν οι δάσκαλοι που αγωνίζονται.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον αγώνα των εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Περισσότερα

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...

Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της...