Αλληλεγγύη Με Τον Αγώνα Των Εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Μέλος της ΠΣΟ, χαιρετίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ για καλύτερους μισθούς και καλύτερη παιδεία για τα παιδιά του λαού.

Ο αγώνας των δασκάλων σε κάθε χώρα είναι  τόσο για τη ζωή τους, όσο και για το μέλλον της νέας γενιάς. Οι αντεργατικές πολιτικές που οδηγούν τους δασκάλους στη φτώχεια, στην ελαστική-προσωρινή απασχόληση και την ανεργία, οδηγούν ταυτόχρονα στην υποβάθμιση της παιδείας των παιδιών των εργαζομένων, σε όξυνση των ταξικών φραγμών στην παιδεία, η οποία μετατρέπεται σε προνόμιο για τους λίγους. Για αυτό ο αγώνας για την παιδεία σε κάθε χώρα είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Αυτός ο αγώνας είναι το καλύτερο μάθημα στους μικρούς μαθητές και στην νέα γενιά και αυτό το μάθημα το δίνουν ακριβώς οι δάσκαλοι που τους διδάσκουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της φιλίας και του αγώνα για την πρόοδο της ανθρωπότητας κόντρα σε ένα σύστημα που θέλει τα παιδιά των εργατών αμόρφωτα ή μισομορφωμένα.

Το καλύτερο μάθημα στους μαθητές το δίνουν οι δάσκαλοι που αγωνίζονται.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τον αγώνα των εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...