Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν.

Το Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα υγεία και ασφάλεια. Μια εκδήλωση από την οποία απουσιάζουν Εργατικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες ιδιαίτερα από χώρους που τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Η πρόκληση γίνεται ακόμα πιο έντονη με την συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου της Deport. Του εργολάβου που δραστηριοποιείται στο λιμάνι (COSCO) όπου σκοτώθηκε ένας συνάδελφος μας και με καθημερινά «εργατικά ατυχήματα». Επίσης είναι γνωστό ότι δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία για να κολληθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και η εντατικοποίηση πάει σύννεφο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτούν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει ο αγώνας για να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις οικογένειες τους, όρθιοι και υγιείς.

Περισσότερα

Τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα στήριξης στον αγώνα των αγροτών ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Τεράστιο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα. Εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς υποδέχθηκαν και διαδήλωσαν...

Ακρόαση νέων μελών για τη χορωδία του ΠΑΜΕ

Για τις ανάγκες της χορωδίας του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φλεβάρη, ακρόαση νέων...

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι  στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα ναυπηγεία...