Παρασκευή, 7 Αυγούστου

Αίτημα της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για άμεση σύγκληση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο εξαπολύεται νέα επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζόμενων με αφορμή τον κορωνοϊό, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη χωρίς εισόδημα και με τσακισμένα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα η Κυβέρνηση καταθέτει ένα χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο περιστολής των διαδηλώσεων προσπαθώντας να βάλει στον πάγο τη συνδικαλιστική δράση και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση.

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν σε μια σειρά κλάδους : στους ξενοδοχουπάλληλους, τον επισιτισμό – τουρισμό, τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, τους ξεναγούς και άλλους.

Τώρα είναι η ώρα τα συντονισμένης απάντησης απέναντι σε Κυβέρνηση και εργοδοσία. Τώρα είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης με 24ωρη απεργία σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε και να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας.

Τώρα πρέπει να παλέψουμε για :

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα για όλους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
  • Όχι στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που επιδιώκει την κατάργηση των διαδηλώσεων.
  • Υπογραφή ΣΣΕ σε όλους τους κλάδους που να διασφαλίζουν μισθούς και δικαιώματα. Άμεσα να υπογραφούν οι Τοπικές ΣΣΕ σε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και ξεναγών.
  • Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία, Τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση.

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ ζητάει την άμεση σύγκληση της Διοίκησης του ΕΚΗ ακόμα και σήμερα, με θέμα: «Η οργάνωση της πάλης και η προκήρυξη πανεργατικής απεργίας.»

Comments are closed.