Αίτημα Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για Απόφαση απεργία στις 6 Μάη

0
image_pdfimage_print

καταθέτει το παρακάτω θέμα προς άμεση, δια ζώσης (με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα) συζήτηση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης: Απόφαση για προκήρυξη απεργίας από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, στις 6 Μάη 2021.

Συνάδελφοι, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιοχομένου, την τηλεργασία, τις αναστολές εργασίας, τις απολύσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κλιμακώνοντας την επίθεσή της σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ξηλώνει το 8ωρο, με την θέσπιση 10ωρου με απλήρωτες υπερωρίες, την τηλεργασία, την νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στην λειτουργία των σωματείων.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι αιτία ΠΟΛΕΜΟΥ! Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΞ να συνεδριάσει άμεσα να πάρει απόφαση για Πανξανθιωτική απεργία στις 6 Μάη 2021 και να αποφασίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Ήδη η ΑΔΕΔΥ στον δημόσιο τομέα, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα (όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το μεγαλύτερο της χώρας) και σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ανακοινώσει αποφάσεις για απεργία στις 6 Μάη, ώστε να γιορτάσουμε με απεργία την Πρωτομαγιά και να δώσει την πρώτη απεργιακή απάντηση απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

 

 

Share.

Comments are closed.