Αγωνιστικό Μέτωπο τράπεζα Πειραιώς:Επιστολή στα σωματεία για το κρούσμα κοροναϊού και απαίτηση εργοδοσίας για εργασία από το σπίτι

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Η Τράπεζα με αφορμή το κρούσμα προσβολής συναδέλφου που εργάζεται στο κτίριο Αμερικής 4 από τον κορονοϊό, προχωράει όπως η ίδια δήλωσε σε λήψη μέτρων, κάποια από τα οποία προφανώς προβλέπονται από το γενικότερο σχέδιο περιορισμού και καταπολέμησης  του ιού, αλλά και κάποια ξεπερνούν τα όρια κατά τη γνώμη μας, προβλέποντας 14 ημέρες εργασίας από το σπίτι.

Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε για πολλούς λόγους να ξεκινήσει μια τέτοια “φάμπρικα” τηλεργασίας επί της ουσίας στην Τράπεζα, που μπορεί να πάρει ανυπολόγιστες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο μέλλον, με τις εξελίξεις που γνωρίζουμε ότι έρχονται.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων, που τέτοια χειρίζεται το HR, να είναι προσβάσιμα από οικιακούς υπολογιστές και δίκτυα.

Είναι άλλο η Τράπεζα να μεταφέρει εργασίες σε διαφορετικά κτίρια (που και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει μετά την εμπειρία των κινητοποιήσεων) και άλλο να μεταφέρει εργασίες στα σπίτια των εργαζόμενων.

Τα σωματεία του χώρου πρέπει να παρέμβουν άμεσα στη Διοίκηση αλλά και στην Επιθεώρηση Εργασίας αν χρειαστεί για να σταματήσει αυτό το σχέδιο. Οι συνάδελφοι που για την προστασία τους δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους να πάρουν ειδική άδεια και να μείνουν στο σπίτι τους όσο χρειαστεί, χωρίς να εργάζονται Αν επιβάλλεται απλά η εκκένωση ενός κτιρίου, να μεταφερθούν οι εργασίες σε άλλο κτίριο.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Κάτω τα χέρια από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή της στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη διοίκησή...
00:01:15

Σωματείο Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά: Kινητοποίηση στα NOTOS του Πειραιά(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Kινητοποίηση έγινε την Τρίτη 2 Ιούνη στα «Notos» στον Πειραιά, από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ

Τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Θήβας στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ...