Αγωνιστικό Μέτωπο στη Eurobank: Στηρίζει τη μαζική συμμετοχή των μελών στις συνελεύσεις του UNION και στις αρχαιρεσίες

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του UNION «χτύπησε» για μία ακόμη φορά για να μας αποδείξει πόσο μακριά βρίσκεται από τις πραγματικές ανησυχίες των εργαζομένων! Δεν μας εκπλήσσει ούτε το θράσος τους ούτε οι επιλογές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων. Αναφερόμαστε βεβαίως στο περίφημο 100άρικο, με το οποίο θα ενισχύσει όλα τα μέλη του σωματείου που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα! Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα το παρουσιάζουν ως οικονομική ενίσχυση των μελών, ως αποτέλεσμα της μη διεξαγωγής των εκδηλώσεων που υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούσε το σωματείο κατά την περίοδο της πανδημίας. Παραδέχεται ξεδιάντροπα ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, τη περίοδο δηλαδή που θα έπρεπε να πολλαπλασιαστεί η δράση του λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε στα καταστήματα, αυτοί εξαφανίστηκαν, λούφαξαν και άφησαν εργοδοσία και κυβέρνηση να παίζουν κυριολεκτικά με την υγεία μας.

Εξοικονόμησαν λόγω της αδράνειας τους κάποιο συγκεκριμένο ποσό από τις δικές μας εισφορές και τώρα έρχονται να το διανείμουν στα μέλη του σωματείου. Προϋπόθεση λέει είναι να ψηφίσει κάποιος στις εκλογές! Πέραν του ότι με ένα 100άρικο δε σωζόμαστε από τα χρέη μας (ολόκληρο μισθό έχουμε χάσει από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της τράπεζας που και το UNION στηρίζει), ας μας απαντήσει η πλειοψηφία του σωματείου: Για ποιο λόγο άραγε θέτουν τη συγκεκριμένη προϋπόθεση για να δοθεί το εφάπαξ 100άρικο; Δεν είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσουν όλοι; Κι αν όχι, ποιος άραγε είναι ο λόγος; Δηλαδή γιατί να μην τρέξει κάποιος να ψηφίσει από την πρώτη κιόλας ημέρα σε ένα σωματείο, του οποίου τα επιτεύγματα αναγνωρίζονται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΔΣ από το σύνολο των εργαζομένων της EUROBANK, ακόμη (όπως μας γράφουν συχνά) και από μέλη άλλων σωματείων;

Η αλήθεια συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασώσουν ό,τι μπορούν. Οι συνεχείς διώξεις των συναδέλφων που εξωθήθηκαν σε «οικειοθελή αποχώρηση» τα τελευταία χρόνια έχει αντίκτυπο και στα μέλη του UNION που όπως και στα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου και της EUROBANK, έχουν μειωθεί δραστικά. Έχουμε μείνει ελάχιστοι!!! Προσπαθούν λοιπόν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τον αριθμό των ψηφισάντων, όχι γιατί τους έπιασε καημός από την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά για να έχουν δύναμη στις εκλογές, για τις καρέκλες τους! Έφτασαν σε αυτό το σημείο κατρακύλας, να πληρώνουν την ψήφο μας. Προκαλούν μάλιστα την αντίδραση άλλου σωματείου στην EUROBANK, το οποίο έχει μεταχειριστεί ανάλογες μεθόδους, απλά όχι με προϋπόθεση την ψήφο. Το παραδέχονται μάλιστα και στην ανακοίνωση-καταγγελία τους ενάντια στο UNION, όπου αναφέρονται σε «οικονομική ενίσχυση» των μελών τους.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο από την πρώτη στιγμή στηρίζει τη μαζική συμμετοχή των μελών στις συνελεύσεις του UNION και στις αρχαιρεσίες, με ενίσχυση του ψηφοδελτίου μας. Του συνδυασμού εκείνου που δεν τα διπλώνει στις επιδιώξεις της τράπεζας, δε λουφάζει ούτε στις καραντίνες ούτε στα δύσκολα. Ο λόγος μη συμμετοχής στις εκλογές κάποιων συναδέλφων, είναι καθαρά η απέχθειά τους στο μοντέλο εργοδοτικού συνδικαλισμού που λανσάρει η πλειοψηφία του σωματείου, ούσα «ουρά» της Διοίκησης της Τράπεζας σε όλα τα σοβαρά ζητήματα. Επιλέγουν ορισμένοι συνάδελφοι (λανθασμένα κατά τη γνώμη μας) να απέχουν, ακόμη και λαμβάνοντας άδεια την ημέρα που θα είναι η κάλπη στο χώρο τους για να γλιτώσουν την πίεση! Σωματείο εργαζομένων όμως δεν σημαίνει χαρτζιλίκι, τραπέζωμα με τη Διοίκηση, φιέστες και εκδρομές, αλλά οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων απέναντι στην εκάστοτε εργοδοσία και όλες τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν.

 

Share.

Comments are closed.