Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού Τ.Ε. στα μέσα της χρονιάς με τις ευλογίες των «αιρετών»

Δημοσιεύτηκε στις

Στην αντιπαιδαγωγική μετακίνηση συναδέλφου από το Τμήμα Ένταξης του 3ου Δημοτικού προχώρησε με απόφασή του το ΠΥΣΠΕ και με την ψήφο των «αιρετών».

Θυμίζουμε ότι το 3ο Δημοτικό είναι εκείνο που πέρυσι υποβαθμίστηκε λειτουργικά από 12θέσιο σε 11θέσιο, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και γονιών του σχολείου, του ΣΕΠΕ Χανίων και της Ένωσης Γονέων.

Η υπηρεσία λοιπόν, πατώντας στη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που η ίδια δημιούργησε με την υποβάθμιση του σχολείου και στο τυπικό του αριθμού των γνωματεύσεων, δίνει ένα ακόμα χτύπημα με το κλείσιμο του 2ου Τμήματος Ένταξης και μάλιστα στα μέσα της χρονιάς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει ανασταλεί η λειτουργία του2ου Τ.Ε.  Στα Τ.Ε. τοποθετήθηκαν με οργανική δύο νεοδιόριστες συναδέλφισσες. Το 2ο Τ.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβρη, με την επιστροφή της συναδέλφου από άδεια ανατροφής. Την οποία φυσικά φρόντισαν να προειδοποιήσουν ότι της κάνουν χάρη που επιστρέφει στην οργανική της(!), και να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη μετακίνηση στη συνέχεια σε άλλο σχολείο. Αν και τυπικά στο σχολείο οι γνωματεύσεις είναι λιγότερες από αυτές που προβλέπονται, στην πράξη οι συναδέλφισσες υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή 30 παιδιά, ενώ εκκρεμούν από το ΚΕΔΑΣΥ γνωματεύσεις που ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο του νόμου.

Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε την υποχρεωτική μετακίνηση της μιας συναδέλφου, προκειμένου να καλυφθεί άλλο κενό, με τη συναίνεση των «αιρετών», οι οποίοι δεν έκαναν καν τον κόπο να πάρουν τη γνώμη του σωματείου πριν τοποθετηθούν.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι οι ηλεκτρονικοί «αιρετοί» των παρατάξεων που τάχθηκαν απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, παρά τα κούφια συνθήματα περί «υπηρέτησης των θέσεων του κλάδου», «εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών», κ.ά., αποτελούν το μακρύ χέρι της διοίκησης, υπηρετώντας το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων. Χρειάζεται εδώ και τώρα να λογοδοτήσουν στον κλάδο για τη στάση τους.

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου!
  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα Τμήματα Ένταξης με τις αναγκαίες προσλήψεις.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τα πρόσφατα περιστατικά στον όμιλο PHARMATHEN

Το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία μας έχει πληροφορηθεί για διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Πανελλαδική Απεργία 17 Απρίλη

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία και από...

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λήμνου:Για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 17ης του Απρίλη

Mαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και οι συνταξιούχοι της...