Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών : Κυβέρνηση ΝΔ και ΑΣΕΠ στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε στις

Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της Ειδικής Αγωγής επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη για εκατοντάδες συναδέλφους που είχαν κάνει αίτηση για να ενταχθούν σ’ αυτούς. Συγκεκριμένα αποκλείστηκαν από τους πίνακες 1200 συνάδελφοι επειδή, χωρίς δική τους ευθύνη δεν πλήρωσαν το παράβολο την καθορισμένη ημερομηνία.

Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί είχαν καταθέσει κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους, είχανεξασφαλίσει ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο όπως προβλέπονταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη,αλλά το ίδιο το σύστημα τους ενημέρωνε ότι είχαν περιθώριο πληρωμής έως και 1,5 μήνα μετά.

Επειδή ο πίνακας είναι ενιαίος, η εξέλιξη αυτή, τους αποκλείει όχι μόνο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης αλλά και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τα επόμενα χρόνια!

Το θέμα αυτό, το είχαν αναδείξει από την πρώτη στιγμή ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον ΑΣΕΠ που όμως δεν έκαναν καμία ενέργεια για να λυθεί. Τα σωματεία είχαν απαιτήσει αυτή η παραπλανητική ενημέρωση του συστήματος να μηνοδηγήσει τους συναδέλφους μας αυτούς στον αποκλεισμό και στην ανεργία!

Την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή την έχει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ. Απαιτούμε τώρα να αρθεί αυτή η αδικία!

Τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  Με έκπληξη και βαθιά ανησυχία παρακολουθήσαμε, στις 30-06-2025, την συνέντευξη τύπου, της  Υπουργού...

Εργατικο Κεντρο Ευβοιας: Για τη φωτιά στον Πισσώνα

Τώρα μέτρα για να μην κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος και να σωθούν οι περιουσίες του...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: Προτάσεις για κάλυψη του εισοδήματος των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Θέμα:  «Προτάσεις για κάλυψη του εισοδήματος των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και μέτρα διασφάλισης της περιουσίας...