Αγωνιστική Συνεργασία : Δική μας “ευθύνη” είναι να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουμε ρεύμα φθηνό για τον λαό

0

Άλλη μια κακοκαιρία, άλλη μια δοκιμασία για τους εργαζομένους και τις λαϊκές οικογένειες. Τα  γεγονότα από την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν ατράνταχτα ότι είτε βρέξει, είτε χιονίσει, είτε έχει καύσωνα, στα σπίτια μας δεν θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα επειδή «φταίει ο κακός μας ο καιρός».

Δεκάδες περιοχές στην Αττική, στην Εύβοια, την Βοιωτία, την Κρήτη και την Μαγνησία, παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν με τα στοιχειώδη μέσα τις αντίξοες συνθήκες. Αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το απαρχαιωμένο δίκτυο, την ελλιπή συντήρηση, δηλαδή τις συνέπειες από την απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας.  Το απαρχαιωμένο δίκτυο διανομής και η ανύπαρκτη συντήρηση εξαιτίας της τρομερής έλλειψης τεχνικού προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ είναι μία από τις βασικές αιτίες που προκαλούν τις διακοπές ρεύματος. Υπολογίζεται πως έχουν σημειωθεί περίπου 5.000 ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Αναδεικνύεται πως αυτή η πολιτική πέρα από πανάκριβη και επικίνδυνη για τον λαό ταυτόχρονα στερεί το αυτονόητο, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες αναδείχθηκαν ελλιπής για ακόμα μια φορά, αφήνοντας το λαό είτε εγκλωβισμένο στους δρόμους, είτε να παγώνει εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. 

Αν και οι έντονες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί μέρες πριν, ο σχεδιασμός είναι και πάλι στη λογική της “ατομικής ευθύνης” όπως με “ατομική ευθύνη” θέλουν την διαχείριση της πανδημίας και η κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία, κόβει το μεροκάματο όταν έχεις άρρωστα παιδιά στο σπίτι.  “Ατομική ευθύνη” να γλυτώσεις από τις πυρκαγιές, “ατομική ευθύνη” να γλυτώσεις από τις πλημμύρες, “ατομική ευθύνη” η ζωή με αξιοπρέπεια ;

Δική μας “ευθύνη” είναι να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουμε:   

  • Ρεύμα φθηνό για τον λαό
  • Κανένα εργατικό σπίτι να μη μείνει χωρίς θέρμανση, καμιά διακοπή παροχής ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής του κόστους.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.