Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα : Ηλεκτρονικές μαριονέτες κυβέρνησης και εργοδοσίας

0
image_pdfimage_print

Ηλεκτρονικές μαριονέτες κυβέρνησης και εργοδοσίας

Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι από την εγκύκλιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και ΑΚΕ – AURORA που έσκιζαν με “επαναστατικότητα” τα ιμάτιά τους να μην ψηφιστεί, τον εφαρμόζουν από τους πρώτους πανελλαδικά!Με θράσος ανέβαλαν τις αρχαιρεσίες (εκλογές) του σωματείου και επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στο σωματείο, αρνούμενοι να προχωρήσουν σε ζωντανές διαδικασίες. 

Και οι δυο είναι υπερτων ηλεκτρονικών διαδικασιών στο όνομα του εκσυγχρονισμού με τις κυβερνητικές και εργοδοτικές δυνάμεις της ΓΣΕΕ να βάζουν πλάτη για να εφαρμοστούν. Η πραγματικότητα είναι ότι θα τους βόλευε ένα σωματείο που τα μέλη του δεν ξέρει το ένα το άλλο, που δεν υπάρχει ζύμωση απόψεων και διεκδικητικών πλαισίων. Θέλουν να γίνει το σωματείο όπως όπου εφαρμόστηκε η τηλεργασία που οι εργαζόμενοι δεν είχαν δει τους καινούριους συναδέλφους ποτέ, μάθαιναν ότι κάποιος απολύθηκε μετά από εβδομάδες! Θα τους βόλευε είτε στην δουλειά είτε στο σπίτι να είμαστε με σκυμμένο κεφάλι, φοβισμένοι, ανοργάνωτοι, μοιρολάτρες, ηττοπαθείς.

Το σωματείο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει μια δημόσια υπηρεσία, να διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας μέσα από μια πλατφόρμα. Δεν μπορεί να αφήσουμε να μετατραπεί σε ένα εκλογικό μηχανισμό που η συμμετοχή του εργαζόμενου θα ξεκινάει και θα τελειώνει με ένα κλικ κάθε 2 χρόνια.

Τέτοια σωματεία θέλουν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία!

Σωματεία που θα βάζουν την σφραγίδα τους στα αντεργατικά νομοσχέδια, που θα προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην εκμετάλλευσή τους.

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από συνδικάτα ενώνουν τις δυνάμεις τους εκφράζοντας πλατιά την αντίθεσή τους στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Κάνουν γενικές συνελεύσεις και εκλογές παλεύοντας να διατηρήσουν τον ζωντανό χαρακτήρα στις διαδικασίες τους, να μην νομιμοποιηθούν στις συνειδήσεις των εργαζομένων τα αντεργατικά μέτρα. Το κίνημα έχει την δύναμη να στείλει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο στον καλάθι των αχρήστων όπου ανήκει.

Και άλλες φορές οι εργαζόμενοι στην Intracom έχουμε με την συλλογική μας πυγμή στείλει το μήνυμα «κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα». Όπως όταν ήθελαν οι απεργίες στην Defense να βγουν παράνομες και στην Intrakatκηρύχθηκαν παράνομες. Τα σωματεία πρέπει να μπαίνουν μπροστά για να διεκδικούν τα συμφέροντα των εργαζομένων ακόμα και όταν είναι αντίθετο με τους νόμους τους. Αυτό είναι το δικό μας δίκαιο!

Όπως και τότε, υψώνουμε την φωνή μας ότι δεν αφήνουμε το αστικό κράτος και την εργοδοσία να μας πει πως θα πρέπει να λειτουργεί το Σωματείο μας! Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις από την ζωντανή επαφή του Σωματείου με τους εργαζόμενους για να μπορεί να ασκεί τον σκοπό του, να οργανώνει την πάλη για τις διεκδικήσεις μας απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδοσία!

Οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να αφήσουν στα χαρτιά αντεργατικούς νόμους!

Πόσο μάλλον που αυτός ο νόμος Χατζηδάκη (συμπληρώνοντας τους απεργοκτόνουςαντισυνδικαλιστικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων) λύνει τα χέρια εργοδοσίας και κράτους από τα ελάχιστα τυπικά εμπόδια που υπήρχαν για να εξαπολύσουν επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης.

Σε συνέχεια και προηγούμενων αντεργατικών νόμων διαμορφώνεται ένα ισχυρό νομοθετικό οπλοστάσιο υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που τους δίνει τη δυνατότητα να εκτινάξουν την εκμετάλλευση μας: με συνεχή κινητικότητα για όλο τον εργάσιμο βίο, χωρίς συλλογικά δικαιώματα, συμπιέζοντας ακόμα παραπέρα τους μισθού, χειροτερεύοντας συνολικά την ζωή των εργαζομένων, ειδικά της νέας βάρδιας που έχει βγει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή. Κορύφωση αυτής της επίθεσης ήταν ο νόμος που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, έναν νόμο πραγματική τομή στις εργασιακές κατακτήσεις, με το χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες.

Μπροστά σ αυτήν την επίθεση,στόχος τους είναι να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Γι’ αυτό πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις παρεμβάσεις στην λειτουργία του κινήματος, στην λήψη αποφάσεων, στους τρόπους διαμαρτυρίας κ.α.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. ΑΚΕ και Aurora εφαρμόζουν.

Από την πρώτη στιγμή αναδεικνύαμε ότι αυτές οι δυνάμεις επι της ουσίας συμφωνούν με το περιεχόμενο του νόμου.

Μην ξεχνάμε την ΑΚΕ που δήλωνε ότι συμφωνεί με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας που στις εταιρίες μας εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, δηλαδή οι υπερωρίες να μην πληρώνονται αλλά «να τα βρίσκουμε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο». Τελικά και οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια που αποδιοργανώνουν την ζωή τους και οδηγούν σε burnout και δεν πληρώνονται και ρεπό δεν παίρνουν…

Μην ξεχνάμε και την AURORA που θεωρούσε προοδευτική την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στον κλάδο μας γιατί με αυτόν τον τρόπο «δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στις καφετέριες»…

Γι’ αυτό και τώρα αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι δεν τους απασχολούν τα υγειονομικά μέτρα αλλάυποκλίνονται στην νομιμότητα για να αποφύγουν την οργάνωση των εργαζομένων. Να υπενθυμίσουμε ότι απολύσεις και μειώσεις μισθών έγιναν, κουπόνια της παρηγοριάς έδωσαν, μέτρα που θα καθορίζουν όλη την υπόλοιπη εργασιακή μας ζωή πέρασαν και Γενική Συνέλευση έχει να γίνει εδώ και χρόνια παρόλο που είχαμε πολλαπλώς προτείνει τρόπους να γίνει με τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αλλά και πολύ πριν την πανδημία, προφάσεις έβρισκαν για να μην μαζεύονται οι εργαζόμενοι να συζητήσουν, και από την ΑΚΕ που δεν έβρισκε τον χρόνο ή τον λόγο να συζητήσουμε (!) και από την AURORA που θεωρούσε ότι δεν αξίζει τον κόπο επειδή οι εργαζόμενοι δεν θα έρθουν (!).

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά στοχεύει στην αποδυνάμωση των συνδικάτων και την οργάνωση των εργαζομένων, την αποξένωση.

Είναι επικίνδυνη στρέβλωση να θεωρείται δημοκρατική διαδικασία η διεξαγωγή εκλογών χωρίς ενημέρωση, χωρίς ζωντανή συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς ανταλλαγή απόψεων. Καμία δημοκρατική διαδικασία δεν διασφαλίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού (like/dislike), μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από τον καναπέ του σπιτιού.

Το βασικό δεν είναι μόνο το φιάσκο που αποδεικνύεται από την πείρα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που έχουν ήδη γίνει, με τους αριθμούς να μην «βγαίνουν» με καμία ικανότητα μαγειρικής. Το βασικό δεν είναι καν το κατά πόσο μπορεί η πληροφορία του «ποιος συμμετέχει» και «τι κάνει» εύκολα να βρεθεί στα χέρια της εργοδοσίας. Και χωρίς πολύ εξεζητημένες διαδικασίες όπως έχουν αποκαλύψει καταγγελίες εργαζομένων στο παρελθόν που οι διευθυντές καλούσαν τους εργαζόμενους να ψηφίζουν από τον υπολογιστή στο γραφείο του για να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που τους εξυπηρετούσε.

Η ουσία είναι ότι ζωντανή λειτουργία είναι πρώτα απ’ όλα μέσα από την ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εργαζομένων και την λήψη αποφάσεων μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Γιατί η δύναμη του σωματείου είναι η δύναμη των μελών του, η συλλογική δύναμη των εργαζομένων. Γι’ αυτό επιμέναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα ότι με όλες τις αναγκαίες προσαρμογές χρειάζεται να εξασφαλίζεται η μαζικότητα και η συλλογικότητα του σωματείου.

Σαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας στον χώρο να προασπίσουμε το σωματείο και τις διαδικασίες του που είναι κατάκτηση των εργαζομένων και όχι τσιφλίκι του καθενός. Η οργάνωση σε επιχειρησιακό και κλαδικό επίπεδο με το κλαδικό μας συνδικάτο ΣΕΤΗΠ είναι η δύναμή μας ενάντια σε κυβερνήσεις ΕΕ εργοδοσία. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε εταιρία κάθε κτίριο.Θα επιμείνουμε για ζωντανές διαδικασίες και την άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης.

Οι μαχητικές απεργιακές απαντήσεις που δώσαμε μαζικά οι εργαζόμενοι στην Intracom μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζομένους να αποτελέσουν παρακαταθήκη για την συνέχεια του αγώνα μας.

Share.

Comments are closed.