Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζ. Ενωτικού Σωματείου Ελλ. Εταιρείας Εμφιάλωσης COCA – COLA Αθήνας : Για την 24ωρη κλαδική απεργία

0

Πραγματοποιήθηκε στις 27/6  Δ.Σ. με θέμα την συμμετοχή του Σωματείου στην Πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Η πλειοψηφία αρνήθηκε με βασικό επιχείρημα ότι «αφού έχουμε μεγαλύτερο μισθό δεν  υπάρχει λόγος  να συμμετέχουμε στην απεργία!!!»

Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι όσοι εργαζόμενοι στη Coca Cola έχουν μεγαλύτερο μισθό δεν πρέπει να νοιάζονται για το συνάδελφο τους που παίρνει λιγότερα. Να έχουμε, δηλαδή, εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

Να μην νοιαζόμαστε, ότι ο εργολαβικός εργάτης που κάνει την ίδια δουλειά και πολλές  φορές βαρύτερη, αμοίβεται πολύ λιγότερο ανοίγοντας την όρεξη της εργοδοσίας να  προχωρά  σε εργολαβοποιήσεις σε όλο και περισσότερα τμήματα.

Δεν πέρασε πολύ ο καιρός που το εργοστάσιο της Αθήνας δουλεύει εργολαβικά και τώρα  ετοιμάζουν το ίδιο και στο εργοστάσιο του Βόλου. Τι νομίζετε. Το εργοστάσιο του Σχηματαρίου θα μείνει έξω από το χορό;

Στέλεχος της Εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι πιο αποκαλυπτικό για τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. «Θα προχωράμε σε εργολαβίες, όπου θέλουμε και όπου μας συμφέρει.»

Παραλείπουν βέβαια να πουν πως η υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ δεν αφορά μόνο τους μισθούς. Είναι σημαντική για τους εργαζόμενους γιατί διασφαλίζει τις ειδικότητες, τους όρους, τις συνθήκες όλων των εργαζομένων του κλάδου. Βάζει φραγμό στις ατομικές συμβάσεις, στις  ελαστικές μορφές απασχόλησης και την  απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που με διάφορους νόμους προσπαθούν οι κυβερνήσεις να καθιερώσουν. Και πως να το πουν αφού πρόσφατα υπέγραψαν πως οι χειριστές κλαρκ στην αποθήκη της Αθήνας θα απασχολούνται και ως ανειδίκευτοι εργάτες. Ξεχνούν να πουν πως όσο υπήρχαν οι Κλαδικές ΣΣΕ, ανέβαιναν και οι μισθοί μας. Γι αυτό τις κατάργησαν με μνημονικό νόμο.

Είπαν και το γελοίο επιχείρημα πως με την απεργία στοχοποιείται η εταιρεία. Αυτοί, που μαζί με την  Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατέχουν ηγετικό ρόλο  στο κλάδο των ποτών και τροφίμων, πρέπει να πιεστούν περισσότερο για να υπογραφεί η σύμβαση. Προς τιμήν τους το Σωματείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απεργίας.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές. Αντί να συνταχθούν με τα δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα που δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, θλιβεροί και μόνοι σφιχταγκαλάζονται με την εργοδοσία  και παρακαλούν για κάποια παροχή από την εταιρεία για να μη συντριφτούν στις εκλογές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Δεν θα κάνουμε τη χάρη στην εργοδοσία, που ξαμόλησε τα τσιράκια της, για να την βγάλουν από τη  δύσκολη θέση. Ούτε βήμα πίσω. 

Συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα, με όλους τους εργαζόμενους για τη λύση των αιτημάτων μας

          ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ

 


 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.