Αγωνιστική Ενότητα COCA – COLA: Η πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου δεν επιλέχθηκε σαν μια τυχαία ημερομηνία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-ισσες, τα τελευταία χρόνια, σοκαρισμένος ο κόσμος παρακολουθεί ένα ράλυ κερδοσκοπίας με τις τιμές στα ράφια να εκτοξεύονται κάθε μέρα. Την ίδια ώρα οι μισθοί για εμάς παραμένουν ίδιοι ή και λιγοστεύουν. Από στοιχεία της κυβέρνησης προκύπτει ότι για το 60% των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα φτάνει μόλις για 19 μέρες.

Κι ενώ εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ”πράσινο ρεύμα” των ιδιωτικών εταιρειών ή να βάλουμε πετρέλαιο, λόγω της τιμής του, η κυβέρνηση καμώνεται ότι ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό φροντίζει να ρίξει κι άλλο ζεστό χρήμα στους εργολάβους πτυχίων ιδιωτικοποιώντας την παιδεία, απαξιώνοντας τα δημόσια πανεπιστήμια και μετατρέποντας τα πτυχία των παιδιών μας σε κουρελόχαρτα.

Ταυτόχρονα η δημόσια υγεία στα τάρταρα! Τα νοσοκομεία που χτίστηκαν με τα λεφτά του εργαζόμενου λαού, περνούν κι αυτά σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα πρέπει να νιώθουμε και ανακουφισμένοι, αφού άμα πληρώσεις το απόγευμα, κάνεις πιο γρήγορα την επέμβαση και μπορεί και να γλιτώσεις τη ζωή σου.

Όλα αυτά συμβαίνουν όσο αυξάνονται τα υπερκέρδη των αφεντικών και των μεγάλων ομίλων, με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των δεκανικιών αυτής, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Φρόντισαν καλά γι’ αυτό, ψηφίζοντας αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ) και κάνοντας τα στραβά μάτια στις υπέρογκες αυξήσεις στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ. Ενώ λοιπόν όλοι αυτοί αυγατίζουν τον παρά τους, το 95% των φόρων τον πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!

Η Αγωνιστική Ενότητα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη θα προχωρήσουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δεν εφησυχάζουμε και δεν απεμπολούμε τις πάγιες και δίκαιες διεκδικήσεις μας! Σε μια περίοδο που το 75% των μισθωτών δεν έχει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εμείς προτάσσουμε τη διεκδίκηση μιας πραγματικής Επιχειρησιακής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές μας, για να πάρουν επιτέλους οι εργαζόμενοι μια ανάσα. Στο πλευρό μας βρίσκεται και η ομοσπονδία μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών, που αυτή την περίοδο πρωτοστατεί σε μια σειρά συσκέψεις και δράσεις από κοινού με σωματεία του κλάδου για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου δεν επιλέχθηκε σαν μια τυχαία ημερομηνία.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εργοδοτικό και κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειονότητα τους νέα παιδιά που δεν γύρισαν ποτέ σπίτια τους. Ακριβώς όπως δεν γύρισαν και 200 εργάτες, νεκροί, τη χρονιά που μας πέρασε. Σήμερα, συνεχίζουμε με το σύνθημα που συγκλόνισε τότε τη χώρα απ’ άκρη σ’ ακρη.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...