Αγωνιστική Ενότητα COCA – COLA: Η πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου δεν επιλέχθηκε σαν μια τυχαία ημερομηνία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-ισσες, τα τελευταία χρόνια, σοκαρισμένος ο κόσμος παρακολουθεί ένα ράλυ κερδοσκοπίας με τις τιμές στα ράφια να εκτοξεύονται κάθε μέρα. Την ίδια ώρα οι μισθοί για εμάς παραμένουν ίδιοι ή και λιγοστεύουν. Από στοιχεία της κυβέρνησης προκύπτει ότι για το 60% των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα φτάνει μόλις για 19 μέρες.

Κι ενώ εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ”πράσινο ρεύμα” των ιδιωτικών εταιρειών ή να βάλουμε πετρέλαιο, λόγω της τιμής του, η κυβέρνηση καμώνεται ότι ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό φροντίζει να ρίξει κι άλλο ζεστό χρήμα στους εργολάβους πτυχίων ιδιωτικοποιώντας την παιδεία, απαξιώνοντας τα δημόσια πανεπιστήμια και μετατρέποντας τα πτυχία των παιδιών μας σε κουρελόχαρτα.

Ταυτόχρονα η δημόσια υγεία στα τάρταρα! Τα νοσοκομεία που χτίστηκαν με τα λεφτά του εργαζόμενου λαού, περνούν κι αυτά σε χέρια ιδιωτών και μάλιστα πρέπει να νιώθουμε και ανακουφισμένοι, αφού άμα πληρώσεις το απόγευμα, κάνεις πιο γρήγορα την επέμβαση και μπορεί και να γλιτώσεις τη ζωή σου.

Όλα αυτά συμβαίνουν όσο αυξάνονται τα υπερκέρδη των αφεντικών και των μεγάλων ομίλων, με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των δεκανικιών αυτής, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Φρόντισαν καλά γι’ αυτό, ψηφίζοντας αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ) και κάνοντας τα στραβά μάτια στις υπέρογκες αυξήσεις στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ. Ενώ λοιπόν όλοι αυτοί αυγατίζουν τον παρά τους, το 95% των φόρων τον πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!

Η Αγωνιστική Ενότητα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη θα προχωρήσουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δεν εφησυχάζουμε και δεν απεμπολούμε τις πάγιες και δίκαιες διεκδικήσεις μας! Σε μια περίοδο που το 75% των μισθωτών δεν έχει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εμείς προτάσσουμε τη διεκδίκηση μιας πραγματικής Επιχειρησιακής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές μας, για να πάρουν επιτέλους οι εργαζόμενοι μια ανάσα. Στο πλευρό μας βρίσκεται και η ομοσπονδία μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών, που αυτή την περίοδο πρωτοστατεί σε μια σειρά συσκέψεις και δράσεις από κοινού με σωματεία του κλάδου για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου δεν επιλέχθηκε σαν μια τυχαία ημερομηνία.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εργοδοτικό και κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στην πλειονότητα τους νέα παιδιά που δεν γύρισαν ποτέ σπίτια τους. Ακριβώς όπως δεν γύρισαν και 200 εργάτες, νεκροί, τη χρονιά που μας πέρασε. Σήμερα, συνεχίζουμε με το σύνθημα που συγκλόνισε τότε τη χώρα απ’ άκρη σ’ ακρη.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...