Αγωνιστική Ενότητα COCA COLA: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία 1η Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο-έκτρωμα που προβλέπει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, στον ίδιο εργοδότη. Ένα νομοσχέδιο που δεν είναι «εκσυγχρονισμός», αλλά επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Στην πράξη ατελείωτα ωράρια, με εξαντλητική δουλειά και λιγότερες αποδοχές, συμβάσεις 2 ημερών τη βδομάδα, «ανακύκλωση» εργαζομένων και καμία σταθερότητα, κομμάτιασμα της άδειας με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας, εργασία μέχρι τα 74 χρόνια, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση και στη σύνταξη.

Όλα αυτά τη στιγμή που η τεχνολογία και η επιστήμη επιτρέπουν λιγότερη δουλειά, με καλύτερους όρους και υψηλότερους μισθούς. Αντί για αυτό, μας επιβάλλουν εξοντωτικές συνθήκες για να αυξάνουν τα κέρδη των λίγων.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους είναι περισσότερα εργατικά ατυχήματα και κίνδυνοι για την υγεία, διάλυση της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής, σωματική και ψυχική εξουθένωση. Δεν είμαστε μηχανές! Έχουμε δικαίωμα σε σταθερή δουλειά, σε ελεύθερο χρόνο, σε ζωή με αξιοπρέπεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι τις αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα ενοίκια, στα φάρμακα, στα σχολικά είδη. Θα έπρεπε λοιπόν να συζητάμε για τρόπους να ελαφρύνουν τα βάρη αυτά απ’ τα κεφάλια μας και για αυξήσεις στα μεροκάματά μας! Αντ’ αυτού, μας ζητάνε 10ωρα, 12ωρα, 13ωρα, πατώντας πάνω στην ανάγκη μας να καλύψουμε τα προς το ζην! Δεν θα δεχτούμε ωράρια λάστιχο! Δεν περιμένουμε λύσεις από κυβερνήσεις και εργοδοσία. Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους, με αγώνα! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που στηρίζει ομόφωνα το Δ.Σ. του Σωματείου.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστική αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού.
  • Αύξηση του νυχτερινού επιδόματος σε 50%.
  • Εξίσωση όλων των τριετιών.
  • Αύξηση διατακτικών.
  • Να δοθεί η επιδότηση της καντίνας, χρηματικά στους εργαζόμενους στην κάρτα Up Hellas.
  • Bonus σε όλους τους εργαζόμενους .
  • Bonus 4βαρδου στα 400 ευρώ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
  • Αύξηση στην απώλεια εισοδήματος από 75% σε 100%.

Συγκεντρώσεις απεργίας – 1η Οκτώβρη. Η απεργία ξεκινάει Τρίτη 30/09 22.00 εώς Τετάρτη 01/09 22:00.

Αθήνα: 10.30 π.μ., Προπύλαια

Χαλκίδα: 10.30 π.μ., Πλατεία Δικαστηρίων

Θήβα: 10.30 π.μ., Κεντρική Πλατεία

Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταδικάζει την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση και την εγκληματική στάση της...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Συνεχίζουμε στα βήματα των μεγάλων γυναικείων εργατικών αγώνων

8η ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Η 8η Μάρτη δεν...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να φύγουν όλα τα καζάνια από την περιοχή μας

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ! ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ,...