Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταδικάζουμε τη βία εργοδηγού των ΕΛ.ΠΕ σε εργολαβικό εργαζόμενο

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία από εργοδηγό των ΕΛ.ΠΕ. (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)  στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Βία που ασκείται επαναλαμβανόμενα εδώ και 2 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Βία που περιλαμβάνει φωνές, ουρλιαχτά, απειλές, βρισιές αλλά και συνεχείς χειροδικίες με σπρωξίματα, καρπαζιές και μπουνιές, φτάνοντας στο σημείο με ένα από τα χτυπήματα του να τον ματώσει στο μέτωπο.

Βία που ασκούνταν και σε άλλους εργαζόμενους στο παρελθόν, μόνιμους και εργολαβικούς, που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια τουλάχιστον 4 φορές είχαν επώνυμα καταγγείλει αντίστοιχα γεγονότα χωρίς όμως να έχει υπάρξει καμία ενέργεια από μεριάς της εταιρίας.

Διαχρονικά γεγονότα που δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Δε κρατάμε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και στο θύτη, δεν περιμένουμε πότε η εταιρία θα πάρει μέτρα. Γινόμαστε άμεσα ασπίδα δίπλα του μέχρι να δικαιωθεί!

Ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο εργαζόμενο που βιώνει το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβικής εργασίας για να κερδίζουν οι βιομήχανοι περισσότερα από τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Εργολαβικοί εργαζόμενοι υπάρχουν σε αρκετούς εργασιακούς χώρους στην Κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο στον κλάδο της Ενέργειας αλλά και στην ΕΥΑΘ, στη ΣΙΔΕΝΟΡ, στην TOSOH, στο Λιμάνι και αλλού. Είναι οι πιο βαθιά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι, που συνήθως κάνουν τις πιο δύσκολες εργασίες, που θρηνούν τα περισσότερα θύματα σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα-εγκλήματα.

 Όσο και αν προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε εργολαβικούς και μόνιμους, την εργατική τάξη την ενώνει η κοινή εκμετάλλευση των εργοδοτών, ο πλούτος που παράγουν όλοι και τον κλέβουν για τα ματωμένα κέρδη τους.

Να τερματιστεί το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που γίνεται η βάση για να εκφραστούν τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές όπως του συγκεκριμένου εργοδηγού και να προχωρήσει άμεσα η εταιρία στην παραδειγματική τιμωρία του εργοδηγού.

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Κάλεσμα έναρξης διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mεταξύ των Ενώσεων μας, υπάρχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote -Evalue Αττικής: Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτίριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της...

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! Εχθές το...