Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ένας χρόνος από την δολοφονία του Άλκη

Δημοσιεύτηκε στις

«Εις το όνομα του ΄Αλκη»

Την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού. Ένα χρόνο μετά, οι αιτίες που γεννούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα είναι εδώ. Είναι εδώ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ το σημερινό κράτος που για να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέρονται γίνεται όλο και πιο εχθρικό, εντείνοντας την καταστολή και την αυθαιρεσία απέναντι στο λαό, οδηγώντας μέχρι και στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός 16χρονου παιδιού για 20 ευρώ βενζίνη.

Είναι εδώ οι ίδιες πολιτικές που χαρίζουν δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια στιγμή ξεσπιτώνουν οικογένειες, αφήνουν παγωμένα τα σπίτια μας για την «πράσινή τους ανάπτυξη». Αυτές οι πολιτικές ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στη ζωή με τα λίγα, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλο το λαό της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα του για αθλητισμό δωρεάν για όλους,  μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες που αποτελούν τη μήτρα της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού.

Αντιπροσωπεία από φορείς, θα βρεθεί την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, στις 10:00 το πρωί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Καλούμε τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργαζόμενους, σε συμμετοχή  στη μεγάλη πορεία στις 6 το απόγευμα που διοργανώνουν το σωματείο «Εις το όνομα του ΄Αλκη», φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια, από το σημείο δολοφονίας μέχρι το Λευκό Πύργο.

Περισσότερα

ΣΥΠΑ: Σήμα κινδύνου από το δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού

Σήμα κινδύνου εκπέμπει εδώ και πολύ καιρό το μοναδικό εναπομείναν δημόσιο ΚΤΕΟ της Αττικής,...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

Με καθημερινές παρεμβάσεις και περιοδείες του Συνδικάτου μας τις ημέρες του καύσωνα στις μονάδες...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Όλοι και όλες στην κινητοποίηση την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 12:00 μ.μ, στην πύλη του Νοσοκομείου

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και των Κ.Υ.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους...