Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: Όλες και όλοι στην Απεργία 6 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι , χωρίς κανένα δισταγμό πρέπει να απεργήσουμε μαζικά στις 6 Απρίλη.
Η περίοδος που ζούμε, γίνεται όλο και χειρότερη, ζούμε όλο και πιο δύσκολα.

Ο πόλεμος που ξέσπασε λόγω της καταδικαστέας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πολεμική εξέλιξη των ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας , δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους ή να διαλέξουμε πλευρά. Ο πόλεμος δεν είναι παρά η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα. Δεν γίνεται ποτέ για τα συμφέροντα των λαών αλλά για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Πριν τον πόλεμο η ακρίβεια που ήδη είχε διαλύσει το λαϊκό εισόδημα ,πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα που πραγματικά οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά σε τρόφιμα, ενέργεια, θέρμανση και στέγαση.
Οι τεράστιες αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια, τρόφιμα κλπ οξύνουν τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Και οι εργαζόμενοι καλούνται να μην έχουν απαιτήσεις, για να μην διαταραχθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών τους.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στον κλάδο, όπως τον Φειδά και τον Βαρβαρέσο βιώνουν την «εξυγίανση» των επιχειρήσεων, με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Στην Πεταλούδα , στη MediaStromκαι αλλού, αρνούνται την αποκατάσταση του 20% στους μισθούς , υπό το πρόσχημα της νέας κρίσης. Στα φασονατζίδικα του ιματισμού, δουλεύουν ατελείωτες ώρες, μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.

Συνάδελφοι, οι εργάτες στον κλάδο, στη χώρα, και σε όλο τον κόσμο, έχουμε δοκιμάσει τη λογική της παθητικής στάσης, τη λογική του «να πηγαίνει καλά η επιχείρηση». Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο.

Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και τη λογική της κυβερνητικής αλλαγής που δήθεν θα αλλάξει τα πράγματα αλλά πάντα, η κάθε κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης. Συνεχίζει τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές και το νομοθετικό έργο για την εξασφάλιση των κερδών των καπιταλιστών.

Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι και να διεκδικήσουμε τις ζωές που μας αξίζουν, με τα δικά μας όπλα. Με τον οργάνωση στα σωματεία μας, τον οργανωμένο αγώνα, και το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε, την απεργία, μπορούμε να έχουμε σύγχρονες κατακτήσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε και να βγούμε στην αντεπίθεση.

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...